Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ismeretek valakit, akit...

Ismeretek valakit, akit protekcióval vettek fel középiskolába?

Figyelt kérdés

Olyan budapesti gimnáziumba jelentkeztem, ahová nagyon nehéz bejutni és bár elég jó felvételit írtam, nem biztos, hogy felvesznek. A szóbelim nem sikerül olyan jól, ahogy szerettem volna.

Valaki azt mondta nekem, menjünk be az igazgatóhoz és ajánljuk fel, hogy támogatjuk az alapítványukat, ha van nekik.

Szerintetek ez működik? Ti megtennétek?

2019. márc. 6. 13:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, sokat segít minden vélemény.

Így több szempontból át tudom gondolni a dolgot.

Felvetettetek olyat is, amire én nem is gondoltam!

Most úgy gondolom, nem fogjuk ezt meglépni. A szüleim alapból nem ilyenek, de tudom, hogy a kedvemért ezt is megtennék. És alapból én sem ilyen vagyok, lelkiismereti ügyet csinálnék belőle. Vacakul érezném magam.

Ráadásul nem is biztos, hogy nem jutok be simán.. És akkor csak feleslegesen megjegyeznék a nevem.....

2019. márc. 6. 15:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tényleg ne csinálj ilyet ha nincs személyes ismeretséged, akkor NEM fogják tudni így lefizetni a szüleid az igazgatót, gondolj bele ezt hányan csinálják meg, aztán mekkora botrány lenne belőle ha kiderülne. Még ha lenne valami ismerősöd akkor azt mondanám jól van, menjetek és beszéljetek vele, de így, hogy nincs ismeretség, és csak beakarsz sétálni pénzt ajánlva, az azért teljesen más.
2019. márc. 6. 15:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ha jó lett a felvételid, nem kell attól tartanod, hogy valami pocsék gimibe kerülsz! Gondolom, több gimit bejelöltél és nem a két végletet.

Egy kérdés: amikor ott voltál a szóbelin, jelezted azt valakinek, hogy beteg vagy, rosszul vagy?

Egyébként fogalmam sincs, ez Budapesten hogy megy, de de ha esetleg most nem is vesznek fel oda, ahova szeretted volna, félévkor vagy 9.o. végén nem lehet átjelentkezni?! Mondjuk egy szuperjó tanulmányi eredménnyel, verseny-eredmények felmutatásával, ilyesmi. Nálunk anno lehetett ilyet. Mindig vannak diákok, akik kibuknak a suliból, mégse tetszik nekik, elköltöznek, mittomén, a finanszírozási dolgok miatt meg kell a diáklétszám, szóval, khm... Én inkább próbálnék olyan módon bekerülni, hogy arról jegyezzék meg a nevem, hogy "tudod a Kovács Dani, aki most jött át a másik suliból, natudoood, aki azt a két bioszversenyt is megnyerte!" :-)

Amúgy drukkolok, hogy vaklárma legyen az egész és simán bekerülj ;D

2019. márc. 6. 15:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Én fellebbezéssel kerültem be, az igazgatóm ajánlt be.
2019. márc. 6. 16:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Mikor lehet fellebbezni? Ha betelt a létszám akkor hogy lehet még fellebezni?
2019. márc. 6. 16:15
 16/17 anonim ***** válasza:

A munkahelyem révén kapcsolatban állunk iskolákkal is. Nem egyszer kell odaszólni egyik-másik helyre, hogy kéne hely egy főnök stb. gyerekének. Olyan is volt, hogy felvételi alapján nem jutott be a gyerek, és utána lett odaszólva, hogy vegyék fel. Nem érte semmilyen hátrány emiatt.

Persze sokszor később derül ki, milyen jó, hogy nem kaptunk meg valamit, de ha ennyire biztos vagy abban, hogy számodra az a tökéletes hely, egy próbát megér... már csak azért is, hogy később ne tehess magadnak szemrehányást amiatt, hogy nem tettél meg mindent.

Írd majd meg hogyan alakult!

2019. márc. 7. 21:25
 17/17 anonim ***** válasza:

Engem anno azzal vettek fel 6 osztályos gimibe mert jóban voltunk az igazgatóval. A felvételim nem lett amúgy olyan rossz (62 pont) de a jegyeim között voltak azért (-)pontok a többi osztálytársamhoz képest. Azóta is hálával tartozok neki a felvételért mivel egy ilyen tanulós közegben kénytelen voltam én is beleadni apait-anyait. Kitűnőre érettségiztem és nemsokára végzek az egyetemen:))

Nem mondom, hogy tisztességes dolog volt, büszke se vagyok rá, de megérte!!

2023. nov. 10. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!