A BGE miért lett ilyen gyűjtősuli? Minden rosszul tanuló ismerősöm odamegy.
Azt hallottam, hogy a PSZF-es korszakában ez egy elit könyvelő/könyvvizsgáló képzőhely volt a kommunizmusban.
Most minden hülye ismerősöm odamegy (és igazából azt látom, hogy fel is vesznek mindenkit), meg igazából azt sem tudják, hogy mi az a közgazdaságtan, de fél milliókat akarnak keresni, meg kettesekkel, hármasokkal szenvedték végig a matekot.
Az ilyenek miért nem tanulnak egy szakmát?
# 10
Látom a BGE-s hazudozik ennél a kérdésnél!
Semmi közöm a METU-hoz, de még a gtk szakokhoz sem, ELTE-re járok.
Bár biztos frusztráló, hogy már ott is értelmesebb oktatás megy, mint nálatok.
"Szerintetek milyenek lesznek a szakmajukban?"
Hagyjuk már! Legtöbb ilyen ssc gazdasági meló vlookupozás excelben, sok helyen nem véletlen vesznek fel bölcsészeket is, csak beszéljen jól nyelveket.
Ne érts félre, nem a közgazdaságtant nézem le! Vannak magas szaktudást igénylő gazdasági munkák, makrogazdasági elemző, equity elemzés, kvantitatív pénzügyes, data scientist stb...
De ezeknek az embereknek a 80%-a alsó hangon a Corvinusról jön ki...
tipikus bge hallgató, mindenkit lenéző, arrogáns, kretén hülyegyerek..
még gyógyszerészként is hasznosabb munkát végezne a társadalom számára, mint te, azért azt megsúgom, hogy patikusnak nem kell gyógyszerész diploma.. szerintem nézz utána, hogy mennyit keres egy orvos/patikalátogató, és ugyan úgy bekerülhetnek egy nagyobb gyógyszer multi központjába (pl. richter, egis) jó pozíciókra
Nem tudom milyen METU-ról beszélsz. Szakmával addig lehet jól keresni amíg az építőipar fel van fújva. Aztán amikor kidurran megint mint anno 2008-ban megint mindegyik szakmunkás parlagra kerül, majd akkor mond nekik, hogy milyen király szimpla szakmával rendelkezni.
Én senkire nem vagyok irigy és nem nézem le a szakmunkásokat, tőlem mindenki azt csinál amit akar. Csak szimplán irritál, hogy pár önjelölt nagyokos egymás egoját fényezi.
Sajnos repülőmérnöki, meg úgy általánosságban mérnöki diplomával, műszaki profilú cégeknél is kikerülhetetlen, hogy az ember találkozzon az okos kis BGE palántákkal, hisz mindenhova kell HR-es, könyvelő, controller, bár van amelyik cég ezt megtrollkodja, és beépíti a műszaki munkakörökbe ezeket, a stratégiai beszerző mérnök controllerkedik', a projektmenedzser hr-es is, a könyvelést mondjuk nyilván kénytelenek másra hagyni. Na jó a hr-es kislányok egész jók szoktak lenni :)
Eddigi kedvencem a srác, aki egy hétig folyamatosan telefonált, mert nem találta a személyzeti bejáratot. A csajszi sem volt gyenge, aki állásinterjún elkezdte faggatni a nagyérdeműt, hogy itt "kisládába" kell hordani a kajcsit, vagy valahol lehet venni is. Az öltözékük is pompás, amikor megjelennek a wannabe conor mcgregorok tokától bokáig kockás öltönybe, akkor néha a fővárosi nagycirkuszban érzem magam. A 0 napos munkatapasztalattal 500 ezres fizetési igényt kérő emberekről már inkább nem is beszélek (azt is turizmus diplomával), de ez a kérdés annyira tükrözi az egész színvonalat
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Köszi kedves #14-es. :D Biztos nincs vele tisztában, hogy egy patikavezető helyettesítésekkel, engedélyezésekkel stb havonta röhögve hazavisz 5-600at.
Richter, egis is szippantja be a gyógyszerész diplomásokat kutatómunkára.
Nem véletlen szívatnak minket halálra az 5 éves egyetem alatt. Legalább nem lesznek utána anyagi gondjaink. De minek is magyarázom ezt olyannak, aki szerint a patikázás csak valami alja munka lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!