Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A BGE miért lett ilyen gyűjtős...

A BGE miért lett ilyen gyűjtősuli? Minden rosszul tanuló ismerősöm odamegy.

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy a PSZF-es korszakában ez egy elit könyvelő/könyvvizsgáló képzőhely volt a kommunizmusban.

Most minden hülye ismerősöm odamegy (és igazából azt látom, hogy fel is vesznek mindenkit), meg igazából azt sem tudják, hogy mi az a közgazdaságtan, de fél milliókat akarnak keresni, meg kettesekkel, hármasokkal szenvedték végig a matekot.

Az ilyenek miért nem tanulnak egy szakmát?

2019. febr. 20. 23:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Gyógyszerészetire járok, szóval nem látok okot féltékenykedésre. :D Csak válaszoltam a kérdésre, hogy nekem is sok alacsony pontszámú ismerősöm megy oda fizetősre, aztán várja a sültgalambot.
2019. febr. 21. 17:33
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
mehetsz majd patikába:D jó karrier xd
2019. febr. 21. 18:22
 13/17 A kérdező kommentje:

# 10

Látom a BGE-s hazudozik ennél a kérdésnél!

Semmi közöm a METU-hoz, de még a gtk szakokhoz sem, ELTE-re járok.

Bár biztos frusztráló, hogy már ott is értelmesebb oktatás megy, mint nálatok.

"Szerintetek milyenek lesznek a szakmajukban?"

Hagyjuk már! Legtöbb ilyen ssc gazdasági meló vlookupozás excelben, sok helyen nem véletlen vesznek fel bölcsészeket is, csak beszéljen jól nyelveket.

Ne érts félre, nem a közgazdaságtant nézem le! Vannak magas szaktudást igénylő gazdasági munkák, makrogazdasági elemző, equity elemzés, kvantitatív pénzügyes, data scientist stb...

De ezeknek az embereknek a 80%-a alsó hangon a Corvinusról jön ki...

2019. febr. 21. 18:33
 14/17 anonim ***** válasza:
75%

tipikus bge hallgató, mindenkit lenéző, arrogáns, kretén hülyegyerek..

még gyógyszerészként is hasznosabb munkát végezne a társadalom számára, mint te, azért azt megsúgom, hogy patikusnak nem kell gyógyszerész diploma.. szerintem nézz utána, hogy mennyit keres egy orvos/patikalátogató, és ugyan úgy bekerülhetnek egy nagyobb gyógyszer multi központjába (pl. richter, egis) jó pozíciókra

2019. febr. 21. 18:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen METU-ról beszélsz. Szakmával addig lehet jól keresni amíg az építőipar fel van fújva. Aztán amikor kidurran megint mint anno 2008-ban megint mindegyik szakmunkás parlagra kerül, majd akkor mond nekik, hogy milyen király szimpla szakmával rendelkezni.

Én senkire nem vagyok irigy és nem nézem le a szakmunkásokat, tőlem mindenki azt csinál amit akar. Csak szimplán irritál, hogy pár önjelölt nagyokos egymás egoját fényezi.

2019. febr. 21. 20:10
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos repülőmérnöki, meg úgy általánosságban mérnöki diplomával, műszaki profilú cégeknél is kikerülhetetlen, hogy az ember találkozzon az okos kis BGE palántákkal, hisz mindenhova kell HR-es, könyvelő, controller, bár van amelyik cég ezt megtrollkodja, és beépíti a műszaki munkakörökbe ezeket, a stratégiai beszerző mérnök controllerkedik', a projektmenedzser hr-es is, a könyvelést mondjuk nyilván kénytelenek másra hagyni. Na jó a hr-es kislányok egész jók szoktak lenni :)

Eddigi kedvencem a srác, aki egy hétig folyamatosan telefonált, mert nem találta a személyzeti bejáratot. A csajszi sem volt gyenge, aki állásinterjún elkezdte faggatni a nagyérdeműt, hogy itt "kisládába" kell hordani a kajcsit, vagy valahol lehet venni is. Az öltözékük is pompás, amikor megjelennek a wannabe conor mcgregorok tokától bokáig kockás öltönybe, akkor néha a fővárosi nagycirkuszban érzem magam. A 0 napos munkatapasztalattal 500 ezres fizetési igényt kérő emberekről már inkább nem is beszélek (azt is turizmus diplomával), de ez a kérdés annyira tükrözi az egész színvonalat

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2019. febr. 22. 02:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Köszi kedves #14-es. :D Biztos nincs vele tisztában, hogy egy patikavezető helyettesítésekkel, engedélyezésekkel stb havonta röhögve hazavisz 5-600at.

Richter, egis is szippantja be a gyógyszerész diplomásokat kutatómunkára.

Nem véletlen szívatnak minket halálra az 5 éves egyetem alatt. Legalább nem lesznek utána anyagi gondjaink. De minek is magyarázom ezt olyannak, aki szerint a patikázás csak valami alja munka lehet?

2019. febr. 22. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!