BME-re mely középiskolákból lehet bekerülni?
#4 vagyok. Egyébként én úgy láttam, hogy akik szakközépből jönnek, vagy esetleg már van valamilyen okj-s képzettségük, azok ugyanúgy kiesnek, mint a többiek.
pl: Egyik pali aki okj-t végzett úgy ment laborra, hogy no para ő már úgyis mindent tud, azt a legalapabb dolgokkal sem volt tisztában. Első félévet sem élte túl. Nem hátrány, ha valakinek már van belátása a mérnöki területekre, de úgyis 0ról fognak tanítani mindent, tanulni meg ugyanúgy kell. 14 éves gyerek meg még sokat változhat, én idegenvezető akartam lenni akkoriban, most meg itt vagyok a műegyetemen.
5. 6. Nem zavar. Nem tudom, milyen alapot adhat egy alapvetően kutyaütő, "futottak még" szakközép egy atom nehéz egyetemre.
Egyetemre a legjobb alap a nagyon erős matematika és fizika oktatás. Ez pedig a minél erősebb gimnáziumban van, matek-fizika fakultáción.
#8 Mert persze minden szakgimnázium egy sz@r :)
Meg hatalmas hátrány ha a gyerekednek nem 3 hónap alatt kell az alapoktól műszaki mechanikát meg műszaki rajzot tanulnia :)
Ja meg persze az is mi hogyha a metalográfiát már tudja mikor odamegy :
Persze, van rengeteg fos szakgimnázium, de ne általánosítsunk, mintha a top gimikből kerülni ki a kollektív szellemi elit. Ugyan úgy ott is van drogos, a versenyeredményeket pedig az a néhány szorgalmas diák szerzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!