Mi miatt diplomázik le ilyen kevés ember mentőtisztin?
1#:
Van mentőápoló és van mentőTISZT.Ez utóbbi diplomát adó képzés.
Szia!
Elsőéves vagyok a Semmelweis-en mentőtisztin, és valóban nagyon sokan csúsznak, elmennek. Egyik évben 2 ember kapott diplomát. Én még nem látom át teljesen, hiszen most kezdtem a második félévem, de eddig piszok nehéz, és csak nehezebb lesz. Majdnem mindent kérnek itt is, amit orvosin, de nekünk egy tárgy sokkal kevesebb félév, mint nekik, ezért nincs idő rendesen leadni az anyagot, mégis részletesen kérik vissza (legalábbis élettanból, anatbol). Sokan csak úgy jönnek ide, hogy nem gondolnak bele, mivel jár ez a szak és egyben szakma is. Valaki csak úgy "funból", vagy azért, mert menő, vagy jelentkezik, és azt hiszi, el lehet végezni azzal a mentalitással, amit középiskolában is "használt". Sokan elbuknak, mert nem tanulnak eleget, nincs elég önbizalmuk, és pl gyakorlati vizsgán elég fontos, hogy legyen. Sokan csak úgy elmennek, mármint jelentkeznek orvosira, mert rájönnek, ha ezt meg bírják csinálni, onnan az orvosi csak pár lépés, magasabb presztízs. Ezért sokan újraérettségiznek. De valaki csak útközben rájön, hogy nem akar eü-s lenni. Szóval a fő ok, hogy rengeteget és még annál is többet kell tanulni, kevés rá az időnk, és szigorúak a tanárok, de nyilván, mert itt életek múlnak mindenen. A tobbiek meg elmennek magasabb szintű képzésekre. :) Vagy okj-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!