Van-e Sopronban jól fizető, egyetem mellett is végezhető diákmunka?
Szia!
Aki keres az talál munkát, ha más nem, a melódiáknál. Fiúk könnyen találnak alkalmi munkákat osztrákban, azok általában jól fizetnek (szüret, egyéb szőlőmunkák, hajtások).
Ha jól tanulsz, vagy nagycsaládos vagy, messze laksz, akkor kaphatsz tanulmányi és/vagy szociális ösztöndíjat, de az nem sok, nekem pl a legolcsóbb koli árát majdnem teljesen fedezi a tanulmányi (3,18-as átlagra)
Az albérletet egyeltalán nem ajánlom, főleg elsőévesként, mert egyrészt baromi drága, másrészt nagyon kimaradsz a társasági életből. Az első félévben még csak alibi tárgyak vannak, alig kell tanulni, annak az ismerkedésről, a város megismeréséről és a bulizásról kell szólnia. A koliban akármi kérdésed, problémád van, vagy zükséged van valamire, mindig találsz olyat aki a segítségedre lesz.
Még mindig az első válaszoló vagyok:
Én is erdőmérnökin vagyok, szóval ha valamire még kíváncsi vagy kérdezz bátran :D
Köszönöm!
Azt is hallottam, hogy az egyetemnek 300 milliós tartozása van, így a gyakorlati oktatás eléggé alibi. Ez igaz?
A másik dolog, hogy tényleg kell ismerős az elhelyezkedéshez? Nagyon nem agrár irányból jövök, úgyhogy nincsenek kapcsolataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!