Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE-TTIK biológia vélemények,...

SZTE-TTIK biológia vélemények, képzés?

Figyelt kérdés
2010. jún. 29. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hallottam, hogy ott a legjobb a biológus képzés Magyarországon.
2010. jún. 29. 10:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is jókat hallottam róla eddig. Állítólag az elténél pl fényévekkel jobb. De saját tapasztalatom nincs:)
2010. jún. 29. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég kemény...nem azt mondom, hogy teljesíthetetlen, de a legtöbb ismerősöm megküzd vele. Viszont minden nehézségével együtt imádják azt, amit tanulnak:)
2010. jún. 29. 18:17
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:) irhattok nyugodtan róla
2010. jún. 30. 11:41
 5/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Én ide járok, másodéves vagyok. Tényleg meg kell küzdeni minden jegyért, nem adják ingyen a diplomát. A tanárok szigorúak, ám emberségesek is. Hátránya, h. nagyon egymásra épülnek a tárgyak, könnyű csúszni. Nem sok embernek sikerül elvégeznie az alapképzést 3 év alatt.

Előny: biztosak vagyunk benne, hogy használható tudást szerzünk, színvonalas az oktatás és nem félünk attól, hogy a diplománkkal kitörölhetjük a s.ggünket. Ha van még kérdésed, írhatsz privit nyugodtan.

2011. jan. 20. 12:36
 6/6 anonim ***** válasza:

A biológus képzésük nagyon szuper. Felszerelt laborok, felkészült oktatók. Nehéz teljesíteni a követelményeket, viszont nem lehetetlen. Kis csúszással érdemes számolni.

A kérdés: miért szeretnél biológus lenni? Sejtkutatásokat akarsz végezni? Szennyvíztisztítással? Kutatni szeretnél? Botanikus lenni?

A szakkal az a gond, hogy nagyon nehéz belőle jól megélni. Persze, bekerülhetsz valami spéci laborba, ahol komoly dolgokkal foglalkoznak, de erre kisebb az esély. A legtöbben egyetemi tanszéken maradnak, vagy elmennek valami klinikára, kutatóintézetve, ritkább helyen máshol.

A fizetések... nagyon alacsonyak. Sokszor még annyit sem keresnek, mint egy tanár, vagy pedagógus.

Alternatív szakkén a biomérnökit tudom ajánlani. Az sokkal mérnökiesebb, nézd meg, sokkal több az állásajánlat is. Rendes cégek (pl. Bosch) keresnek ilyen szakembereket, de ha akarsz, akkor más mérnöki MSC-re is tudsz menni, pl van aki mechatronikai mérnöki MSC-t húzott be vele. Biomérnökként nagyobb a mozgástér, igaz, hogy ha szeretnél, akkor mehetsz akár biológus MSC-re is.

Biológusként nem tudod magad később meggondolni. Legalábbis sokkal nehezebben. Volt régi ismerősöm, osztálytársam, aki könyvkiadónál volt egy ideig, utána helyezkedett csak el a diplomával. Pedig a diploma nem értéktelen, csak kereslet nincs rá nagyon.

2022. okt. 6. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!