Hogyan érjem el, hogy egy nappalis szakból legyen levelezős is egy adott egyetemen?
Először is szögezzük le: igen, valószínűleg őrült vagyok.
Bár ha szerintetek lehetséges, akkor 101%, hogy belekezdek.
Nos, adott két szak, két egyetemen, ugyanazon karján(BTK).
Germanisztika(néderlandisztika) és a személyes kedvencem, a japán szak(keleti nyelvek és kultúrák).
Mindakettő elérhető, talán az eltés japán kicsit vészesebb, de még az sem áll távol.
Egy baj van, rohadtul nem akarok már huzamosabban suliba járni.
Jelenleg OKJ-n vagyok, mert nem indult el a szakom egy másik egyetemen, így hoppon maradtam.
Találtam munkát, amit úgy is tudnék végezni, hogy marad időm bőven tanulásra és még viszonylag jól is keresek.
Ám!!! Úristen izgalom!! Ezek csak nappalis képzések.
Fúj.
Nekem levelezős kell.
Hogyan tudnám elérni, hogy indítsanak levelezős hollandot vagy japánt?
Gerilla kampány, poéntüntetés? Vagy csak sétáljak be, hogy nekem erre van igényem? Akár még összeszedek 20-30 biztos embert, aki jelentkezne és be is iratkozna a szakra és rendesen elvégezné. Ha nehezen is, de megoldanám!
Volt már korábban ügyem(gimi). Ott is elértem azt, amit akartam.
Szóval ha valakinek van valamilyen terve, esetleg amiket én megneveztem működőképesek, akkor bevállalom, csak segítsetek!
Akarom az egyiket levelezősben!!
Ui.: Ne hívjatok bolondnak, csak nagyon beleélem magam abba, amit már a magaménak érzek.
Igen, sejtettem..
Nem lenne sok időm egyéni tanrenddel dolgozni.
Apám szerint csak úgy tanulhatom azt, amit akarok, hogy max minorban.
Tehát pl. anglisztika mellé felvenni majd minorban a japánt vagy a hollandot egy pár félév erejéig. De angolul pedig már beszélek, a nyelven kívül pedig nem nagyon érdekel, hogy eredetiben olvassak shakespeare-t, mert hogy hallottam, kötelező..
Egy valamit nem értek.
Ha azért nem indítanak levelezős nyelvszakokat, mert nagy a hajtás.. akkor miért nem indítanak néderlandisztikán levelezőt?
A japánnal még csak csak megelégszem. A hiraganák nem is olyan irtó nehezek, míg a kanjik memorizálása annál inkább.
Viszont a holland.. a holland nagyon hasonlít az angolra és a németre, ráadásul tudtommal egy szinten is vannak. Az ELTE-n van levelezős anglisztika és germanisztika(német).
Ennyi erővel néderlandisztika is lehetne levelezős..
Valószínűleg nem azért nem indítanak, mert nagy a hajtás, hanem, mert nincs rá kereslet.
Most tegyük fel, hogy összegyűjtessz egy évfolyamra elég embert, az addig oké, de jövőre megint nem fog senki se jelentkezni, ha csak valaki nem gyűjt rá embereket.
Így másfél évvel később mi a helyzet a témában?
Érdekelne, mert én is hasonló cipőben járok.
Mérges vagyok az Eltére, mert kifutó képzésként - amíg be nem jött a Bolognai rendszer, ami elég rossz -, sokkal jobb választék volt a BTK-n, sok minden volt levelezőn, most meg van fujtva ez az egész. Évtizedekig működtek eszerint, csak valószínűleg kényelmesebb nekik csak a nappali képzést csinálni, tanároknak is, mert akkor a péntek-szombat szabad nekik.
Más egyetem is jó lenne levelezőn, egy ritkább szláv nyelvből szeretnék BA diplomát (munkámhoz kellene), a nyelvet most is tanulom, de a papír is jó lenne, számítana a munkahelyen. Az ország nyugati feléből bőven elég időm menne el utazással Bp.-re felutazással is... azért írom ezt, mert "kicsit" messze van a levelező képzés Szegeden, főleg munka mellett. Ezt a hülyeséget, hogy nem az ország központjába teszik a ritkább nyelvekből az egyetlen levelező képzést, hanem az ország alsó másik felébe - totál hozzá nem értés van, amikor megtervezték ezt. Más egyetem is jó lenne, pl. PPKE vagy Szombathely, de ott is beszüntették, 2014-2015-ig ment kb. a fokozatos leépítés. A Bolognai rendszer előtti képzési rendszer változatosabb és jobb volt, több lehetőséget adott újabb és kiegészítő képzésekre is, csak hát menni kell a külföldi egyetemek után, mert az olyan "menő".
Még annyit, hogy a minoros dolog sem járható, mert hiába adnád be a derekad egy anglisztika levelezőre, hogy minoron tanulhasd pl. a hollandot, a minor megint csak a nappalisoknak elérhető, levelezőn nincs második szak minorként.
Egyéni tanrend... egy csomó mindenről lemarad az ember, ami tudásilag is és vizsga szempontjából is hátrányos.
Ahogy olvasom a kérdéseket, van, aki koreait szeretne levelezőn. Több mindenre lenne igény.
Szerintem a járvány miatt akár járható is lehetne.
Tök mindegy, azóta nappali BA-n vagyok, most kezdem a 3. félévemet.
A járvány nem tart a képzés végéig.
És mi lett a fő szakod, és melyik lett a minorod?
Gondolod?
Nekünk beharangozták az onlinediplomát. A tárgyaim 90%-a már most elvileg online fog futni szeptember 2. hetétől.
Néderlandisztika BA, minorom nincs. Specializacióra megyek.
onlinediploma? ilyet se hallottam még.
nappalisként a 90%-os online oktatás nem semmi. levelezőn olvastam, hogy a csoportlétszám függvényében kell majd bejárni (PPKE), vagy épp online lesz, ha 30 fő feletti. aztán lehet ez is átmegy totál online oktatásba, ki tudja.
én levelezőre mennék, most nyáron már amúgy se tudtam volna jelentkezni, következő évbe megpróbálom, aztán lesz, ami lesz.
köszi, hogy írtál! sok sikert a néderlandisztikához!
Nincs is ilyen kifejezés, én találtam ki.
Arra értettem, hogy lehet addig húzódik ez a járvány, hogy nekem is majd online diplomavédésem lesz.
Igen, igazad van.
Nekünk is ez a 30-as határ van hivatalosan.
30 alatt be kell menni, 30 felett nem.
De nekem a neptunban már a legtöbb tárgynál távoktatás vab megjelölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!