Hogyan érjem el, hogy egy nappalis szakból legyen levelezős is egy adott egyetemen?
Először is szögezzük le: igen, valószínűleg őrült vagyok.
Bár ha szerintetek lehetséges, akkor 101%, hogy belekezdek.
Nos, adott két szak, két egyetemen, ugyanazon karján(BTK).
Germanisztika(néderlandisztika) és a személyes kedvencem, a japán szak(keleti nyelvek és kultúrák).
Mindakettő elérhető, talán az eltés japán kicsit vészesebb, de még az sem áll távol.
Egy baj van, rohadtul nem akarok már huzamosabban suliba járni.
Jelenleg OKJ-n vagyok, mert nem indult el a szakom egy másik egyetemen, így hoppon maradtam.
Találtam munkát, amit úgy is tudnék végezni, hogy marad időm bőven tanulásra és még viszonylag jól is keresek.
Ám!!! Úristen izgalom!! Ezek csak nappalis képzések.
Fúj.
Nekem levelezős kell.
Hogyan tudnám elérni, hogy indítsanak levelezős hollandot vagy japánt?
Gerilla kampány, poéntüntetés? Vagy csak sétáljak be, hogy nekem erre van igényem? Akár még összeszedek 20-30 biztos embert, aki jelentkezne és be is iratkozna a szakra és rendesen elvégezné. Ha nehezen is, de megoldanám!
Volt már korábban ügyem(gimi). Ott is elértem azt, amit akartam.
Szóval ha valakinek van valamilyen terve, esetleg amiket én megneveztem működőképesek, akkor bevállalom, csak segítsetek!
Akarom az egyiket levelezősben!!
Ui.: Ne hívjatok bolondnak, csak nagyon beleélem magam abba, amit már a magaménak érzek.
Ha nincs kötelező jelenlét az órán, akkor nappalira se kell bejárnod. Csak a zh-kra, vizsgákra.
Sőt van amelyik órán simán otthoni nagyobb "házi feladatokkal" is át lehet menni.
Bár, gondolom ezt tudod.
Egyébként csak miattad biztos nem fognak indítani levelezői képzést. Egyrészt pénz, másrészt a tanároknak is előadást kell akkor tartani péntek-szombatonként (bár gondolom így is tartanak).
Ha választanom kéne, akkor először menj be és kérdezd meg, hogy lehetséges-e, hogyha összeszedsz pár embert. Max. elhajtanak. Jobbat nem tudok.
"Akár még összeszedek 20-30 biztos embert, aki jelentkezne és be is iratkozna a szakra és rendesen elvégezné. Ha nehezen is, de megoldanám!"
Szövegértés 5-ös.
Rendben, tehát ha összeszedek 20 embert és a tanárok is bevállalják, akkor meg van mentve a karrierem. Király.
Akkor hideg és meleg:
1. Köszönöm a gyors választ.
2. Az ilyen fäxságokat, mint a "két szép szemedért?" meg hasonlókat mellőzzük, köszi.
Nyilván nem egy magam akartam járni a szakra, hanem szerezni embereket, na meg tuti jelentkeznének rá pluszba, hát milyen laza már.
Gondolom az egyetem illetve közvetve az állam felmérte és eldöntötte hogy mennyi államilag finanszírozott helyre van szükség az általad keresett szakokon. Levelező képzés általában ritkán államilag finanszìrozott így félévente kéne fizetned 200-300 ezer forintos tandíjat Neked és az àltalad összeszedett 20-30 embernek is. Biztos be tudnál ilyen feltételekkel fűzni 20 embert? Állami képzésekről az egyetem fenntartója tehát az állam dönt azaz ekkor Palkovicsot környékezd meg. Szerintem esélytelen.
Az általad elképzelt esetben belegondoltál abba hogy mennyi feltételnek kéne teljesülnie egyszerre? Lehet hogy az egyetemnek nincs meg a levelezős oktatásodra a tantermi és oktatói kapacitása. Mi a biztosíték hogy te és az általad összeverbuvált 20 ember nem hagyja ott a sulit egy félév után?
Orvosi egytemre is sokan szeretnének menni. Biztosan lenne rá igény hogy több hallgatót vegyenek fel (ráadásul ők még fizetnének is érte félévente 1 milliót) és mégse hírdetnek meg több hallgatói férőhelyet.
Off: Én össze tudnék szedni akár 100 embert is levelezős jedi lovag képzésre de az egyetem így se hajlandó ilyen képzést indítani még nappali sem.
"Gondolom az egyetem illetve közvetve az állam felmérte és eldöntötte hogy mennyi államilag finanszírozott helyre van szükség az általad keresett szakokon."
oh, ne gondold, hogy ez ebben az országban ilyen ésszerűen működik...
én Matematika levelezőre akartam volna menni és az egyetemek baromira tesznek az ilyen igényekre...
Kérdező:
sajnos a célodhoz szerintem az nappalis egyéni tanrend kérése áll a legközelebb, de ha mégis kiharcolnád a levelezőt (vagy az esti képzést), akkor kérlek mindenképpen oszd meg velem...
En csak azert irok ide, mert en is hasonlo cipoben jartam.
Megprobaltam az elte btkn en is ezt, tekintve hogy mar elvegeztem ott egy nappali szakot gondoltam beprobalkozok, mire kozoltek, hogy sajnalatos modon ez nem jarhato ut, akkorsem ha osszeszedek barmennyi embert, mert a nyelvszakokat nem fogjak semmi esetre sem levelezon inditani, mivel intenziv nyelvtanulas van, foleg japanon (en az oroszt akartam amugy teszem hozza), de nem lehet...
Jelentkeztem nappalira hogy kerek egyeni tanrendet, egeszsegugyi okokra hivatkozva. Megkaptam hogy egyeni tanrendem lehessen, de sajnalatos modon nem mentesitett minden gyakorlat alol ahova kotelezo lett volna bejarni, csak parat valthattam ki, otthoni dolgokkal. Jelenletet igenyelnek a nyelvszakok en egy felev utan pont ez miatt ott is hagytam, mivel eseytelen volt igy is elvegezni. Hiaba hogy 20-30 embernek lesz ra igenye sajnos nem fog mukodni. Volt ismerosom japanon, nappalin is vert izzadtak, hat levelezon ennyi idejuk sem lett volna valoszinulegesen.
Ez mondjuk 2 eve volt mar, de azota hatha megenyhultek nem tudom, irni kell nekik egy emailt, vagy szemelyesen betrappolni, hogy lenne ra igeny X embernek, veszteni tenyleg nem vesztesz semmit. :)
Talán kicsit túl optimista voltam.. de ez nem állít meg!
Lehet, hogy elhajtanak, de nem biztos.
Mindkettő szak érdekel, a holland és a japán is. Kultúrástúl mindenestűl. Bár ha kultúráról van szó, akkor inkább Japán.
Egyéni tanrendben akkor is kell minden egyes hétköznap járnom egy-egy órára suliba, nem?
Talán úgy tudom elérni a célom, ha bohócot csinálok magamból és valahol köztéren járok a dolognak a végére.
De megérné, mert talán eljutna mindkét egyetemnek a vezetőségéhez a hír, hogy itt vagyok én, akinek még tejes a szája széle, kicsit eltévedt a világban, de amit akar, azt úgyis eléri. Akkor is össze tudok szedni 50 embert ehhez. Ha bejön, bejön, ha nem, nem.
Talán az egyéni tanrend sem rossz, de előbb inkább ez.
Egyeni tanrendben a nyelvgyakorlatok kotelezoek , amikbol altanossagban heti 5-6 orad van....
Az ELTE ilyenbe semmikepp nem megy bele, hidd el tapasztalatnol beszelek. Nagyon jo hogy te szeretnel csinalni valamit, de ez sajnos nem igy mukodik. Ha a nyelvgyakorlatok ki is esnek vannak mas orak is, amirol ha hianyoztok elvereztek. Most vegyuk a japant, volt egy csajszi, nappalin jelentkezett, meg el se kezdodott a felev msr ha jol emlekszem 60-70 hiraganat kellett tudniuk es minden egyes oran meg plusz 20 at 30 at feladtak nekik, minden nap dolgozat, kulturfoldrajzon illetve irodalmon is mutattak nekik . Szoval ha a nyelvgyakorlatost meg is tanulod, a kulturfoldrajzos es az irodalmas kiesett es sajnos ez nem olyan hogy majd elkerem a csoporttarsaktol....
A hollandrol nem tudok nyolatkozni de mivel az is a 0rol indul valoszinulegesen heti 4-5-6 oras nyelvgyakorlatok vannak..... emberek ide vagy oda mi is tobben voltunk mikor akartunk levelezot, de pont ez miatt nem inditanak..... megprobalhatod ujra, de legyunk oszintek nem hiszem hogy szuksege lenne ratok az egyetemnek ugymond. Ha azt latnak hogy ez kedvezo lenne mar elinditottak volna ujra. Regen volt a btkn levelezo, de kiiktattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!