BME 3-as átlag teljesíthető?
#20 Általánosságban elmondható, hogy a BME-n minden mérnöki szak nehéz, persze az informatikus, matematikus és fizikus képzés sem piskóta.
Nyilván a közlekkar is nehéz a maga módján, bár tény hogy pl. a gépészek sok dolgot részletesebben tanulnak. Cserébe persze a közlekkaron is biztosan adottak a buktató és nehezebben teljesíthető tárgyak.
#17-es vagyok.
"... a lemorzsolódást elkerülni leginkább a minél biztosabb középiskolai alapokkal, illetve majd az egyetemen a napról napra történő tisztességes tanulással lehet?"
Biztos középiskolai alapok az elején fontosak. Mondjuk az első félévben. Aztán, úgy is kihullik, akinek nagyon nincsenek meg. Mondjuk a matek 1-ből én könnyen szereztem 4-est, mert fakton tanultam deriválni, integrálni, stb. (5-höz akkor szóbeli kellett volna még.) Van egy nagyon fontos faktor még: a szerencse. Sokszor sajnos ez is belejátszik, nagyon nagy különbségek lehetnek gyakorlatvezetők, vizsgáztatók között, előadók között! Nem feltétlenül kell minden nap készülnöd. Ez sokszor lehetetlen is. Magadnak kell jól beosztanod az időd. Én pl többnyire hétvégén tanultam, hétköznap csak akkor, ha vmi nagyon égető volt, vagy hv-én nem maradt rá elég időm. Én kb. egy órányira lakom az egyetemtől, szóval legalább 2 óra elment utazással, bent voltam 8-tól 16-18-ig (az elején). Rájöttem, hogy nem mindenre érdemes bejárni, mert így használhatatlan voltam mire hazaértem. A 2. félévtől egyre kevesebb tárgyra jártam be. A 3.-ban pl többet hagytam ki, mint bejártam.
"Dél-dunántúli vagyok egyébként és gyengébb szakgimnáziumból érkeznék a BME-re, ezért is voltak kétségek."
Ez nem jelent különösebb hátrányt, ha szorgalmas vagy. Találj olyanokat, akikkel együtt tanultok. Fontosak a jó kapcsolatok.
"Matekból emeltezek és valahol 80% feletti eredményre számítok, fizika pedig még kérdéses, hogy közép vagy emelt lesz, de annak se kellene rosszul mennie."
Matekból 80 %+ már nagyon jónak számít, bár ugye nem mindig egyformán nehéz... Én azt mondom mindenképpen menj emeltre fizikából, nem szabad, hogy eltántorodj. Vedd úgy, mint a -1. megmérettetést az egyetemen. A pontszámod vélhetően úgy is meglesz.
Teljesíthető a hármas, a mi karunkon 3,7-3,8 körül mozog az átlag. Igen, sokszor a kettes is szép eredmény. De őszintén szólva én rengetegszer voltam úgy, hogy először megbuktam, pótvizsgán/zhn meg "túlteljesítettem, és meglett a 4es is. Velem egyszer se fordult elő, hogy csak úgy átcsusszantam volna.
Sok meló van ebben, és főleg kitartás meg elhivatottság g kell ahhoz, hogy végigcsináld, de teljesíthető.
A gépelemek háziról tényleg nincs fogalmam, mivel VIK-es vagyok és nem gépész. Viszont nem hiszem, hogy aznap kell leadni a házit, amikor kiírják a feladatot. De ha tévedek ebben, akkor elnézést.
Kedves kérdező, végszóként annyi, hogy tényleg ne félj, menni fog! Ha komolyan veszed az egyetemet, akkor mindenképp.
Teljesíthető, ha év közben bejársz és figyelsz a fontos tárgyakra.
A gép2 házit összedobtam 2 délután alatt, 20 pontot kaptam a 25-ből Máté Lacinál :D jó mondjuk én elég pro vagyok solidworksből. Amivel megszopattak az a hő2...3. felvételre lett meg utolsó félévben :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!