BME 3-as átlag teljesíthető?
"szerintem is 3.5-4 között mozog az átlag."
Még egy egészt vonj le belőle.
" Na, akinek jó átlaga van, annak ez pont nem ismerős. Mert a határidő előtt jóval "
Megnézném, egy gépelemek házit hogy adsz le, jóval a határidő előtt. Látszik, fogalmad nincs az egészről...
Nagyon át kell gondolni ezt a továbbtanulást most már a leendő egyetmistáknak.
Én úgy gondolom, hogy a 3-as teljesíthető, de ez azon is múlik hogy hány tárgyból kapsz mondjuk 5-öst, vagy kapsz-e mellette. Néhány tárgyból irdatlan nehéz átmenni Viktől a GTK-ig.
Mindenhol van több tárgy ami húzós.
1# Ez nem igaz :)
Én egy év kihagyással kezdtem neki a mérnökinformatikának. Kb mindent elfelejtettem matekból, de ha nem is tettem volna akkor is csak 4esre írtam meg a középszintet.
A nulladik ZHra 1 hét alatt készültem fel úgy, hogy kb azt sem tudtam mi az abszolútérték. Újra átmentem a 9. osztályos mozaik könyvemtől kezdődően az egész anyagon.
Mindezek után kb semmi hátrányt nem vettem észre. Az analízis meg számításelmélet gyakorlatokon kb a szánkba rágják pontosan, hogyan kell mit megoldani és semelyik sem kifejezetten nehéz.
Pl.: Határérték számoláskor csak azokat a dolgokat kell tudnod használni amiket az órán elhangzanak. A számoláshoz szükséges dolgot pl.: hatványok osztása vagy akármi más meg csak rám ragadt...
Nem olyan nagy dolog és így át mentem kb átlagos eredményel minden ZHn először, sokak meg már az elő héten menőztek, hogy ők már gimnáziumban deriváltak ezek közül az egyikről tudom, hogy elbukta az egyik ZHját és póton is alig ment át :D
Szóval kedves első válaszoló. Ne ijesztegesd a jövő mérnökeit :D.
"Megnézném, egy gépelemek házit hogy adsz le, jóval a határidő előtt. Látszik, fogalmad nincs az egészről..."
Már láttam rá példát. Amúgy 5. félévemet végzem itt csúszás nélkül, stabil 4-es átlaggal, amivel én kb. az évfolyam középmezőnyében vagyok. De azért kösz, hogy szerinted fogalmam sincs az egészről.
"...hallani, hogy vannak tárgyak(pl: matek) ahol a többségnek a 2-es is szép eredmény."
A matek nem tartozik a nehéz tárgyak közé. A 2-es semmiképpen nem szép eredmény belőle.
3.0-ás átlagot simán el lehet érni. A gépész szak még csak nem is a legnehezebb a BME-n.
"Orvostanhallgatóknak lehet még vicces ez a helyzet, gondolom a Semmelweisen sincsenek olyan bivalyerős átlagok."
Ezt rosszul gondolod. A SE-re 2 emelt kell, magas a pontszám, a lemorzsolódás minimális. Az átlagok sem olyan rosszak. A mérnöki szakokat nem érdemes vele összehasonlítani.
"Elég sokat gondolkodom én is azon, hogy elmegyek esetleg egy vidéki egyetemre, biztosabb a helyzet, a felszabaduló időben meg lehetne nyelvet tanulni..."
Vidéken sem feltétlenül rózsás a helyzet. Bár tény, hogy átlagban biztos könnyebb. De ha budapesti vagy akkor nem érdemes elmenni, ha nagyon nem megy a BME, akkor még simán átmehetsz, elfogadtathatod a teljesített tárgyaidat.
"...vagy önálló projekteken dolgozni, esetleg jobban elmélyedni a tananyag azon részeiben ami jobban foglalkoztatja az embert."
Majd eljön az ideje, hogy úgy is önálló projektet kell csinálnod. Elmélyedni pedig tényleg érdemes abban, ami érdekel, elvégre itt már magadnak tanulsz minden szp-ból!
Érdekeseket írsz, tehát a lemorzsolódást elkerülni leginkább a minél biztosabb középiskolai alapokkal illetve majd az egyetemen a napról napra történő tisztességes tanulással lehet? Gondolom egyértelműen igen a válasz, de hát na... :D Sok elbizonytalanító történetet lehet olvasni a BME-ről. Dél-dunántúli vagyok egyébként és gyengébb szakgimnáziumból érkeznék a BME-re, ezért is voltak kétségek :D. Bár mint mondtam is, se a matek se a fizika nem megy rosszul, bár olyan túl jól se, Matekból emeltezek és valahol 80% feletti eredményre számítok, fizika pedig még kérdéses, hogy közép vagy emelt lesz, de annak se kellene rosszul mennie.
"Már láttam rá példát. Amúgy 5. félévemet végzem itt csúszás nélkül, stabil 4-es átlaggal, amivel én kb. az évfolyam középmezőnyében vagyok."
Akkor a műszaki és gazdasági adatok elemzése c. tárgyból biztosan tanultál olyanról, hogy mintavételezés. Ennek fényében tudhatnád azt is, hogy amire te láttás egy példát, attól az még nem általános érvényű. 400 hallgató közül lehet hogy 1-2 valóban beadja határidő előtt, de nem ez a kialakult szokás, ezt látnod kell.
#10-est nagyon adom xDDD
Amúgy szerintetek mi a nehéz szak a BME-n ha nem a gépész vagy villamosmérnök? Mert én a közlekkaron vagyok és minket azzal riogatnak, hogy ,,hű ez meg az mennyivel nehezebb a villanyosoknak meg a gépészeknek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!