BME VIK, honnan tudom, hogy meglettek-e a Digit laborjaim?
Amúgy azóta felrakták az eredményeket neptunba, csak így nem értettem, hogy miért nem lehet ezt egyből a mérésjegyzet megtekintése után megtenni.
Egyébként meg: 3 házit kell csinálni, 2nek minimum 50%-osnak kell lennie. Van 3 labor, mindet teljesíteni kell. ZH nincs, vizsga van.
(Villamosmérnök)
Most vizsgára készülés közben nagyon látszódik, hogy nem elég a kéthetente 1 gyak.
Meg az sem egyértelmű, hogy mi lesz a vizsgában, mert van amit gyakon egyáltalán nem vettünk, de a feltöltött gyakorló feladatoknál meg van olyan feladat.
Én anno leírtam nekik az OHV-ben. Úgy látszik nem hatotta meg őket. Nem a 80 % bukik, így úgy tűnik tendben, közben egy csomó ember csak bemagol feladatokat, értelem nélkül. Nincs mit tenni, xarnak a fejünkre.
Vizsgában készülj fel, hogy bármi lehet. Tipikus feladatok:
Beugró:
- mit valósí meg?/ rajzoljon fel
- diszj/konj kanonikus alak
- Karnaugh-tábla
- milyen hazárd?
- szám rsz-ek, pl mi a legnagyobb 7 bites 2's k szám decimális alakja
Többi:
- 7 segmens dek
- sorrendi hálózat ff-pal
- igazságtábla
- MSI (komparátorokat különösen imádják!!!)
Egyébként hogy néz ki pontosan a vizsga?
Tehát beülünk egy terembe, kiosztanak elsőnek egy lapot, ami a beugró, kapunk rá 10 percet majd azután kiosztják a rendes vizsgát?
(7 szegmenses dekóderrel mi lehet a feladat? Annyi, valósítsak meg egy olyan kombinációs hálózatot, ami akkor 1- ha a dekóder legfelső ledje világít?)
"Egyébként hogy néz ki pontosan a vizsga?
Tehát beülünk egy terembe, kiosztanak elsőnek egy lapot, ami a beugró, kapunk rá 10 percet majd azután kiosztják a rendes vizsgát?"
Nem xaraxanak 2-szer. De a beugróra csak 20 perc van. Tovább lehet menni, de nem érdemes. Inkább nézd át a beugród, én digit 2-nél, az egyiket pl kiszúrtam, h rossz, úgyhogy firkálhattam át. Amit ugye az iit nagyon nem szeret.
7 szegmenses dekóderrel mi lehet a feladat?
Ott a dekóder képe, add meg melyik szegmensnek kell világítani, ha a bemenet ennyi bites BCD, unsigned. Ez nem nehéz.
"Meg MSI csak előadáson volt, multiplexer meg komparátor. De gyakon, laboron sem volt + még az Arató féle könyvben sincs róla szó."
Sokan beleesnek ebbe a csapdába… Nem volt gyakon? Sosincs. :D De előadáson, ami lement, azt számonkérhetik, és számon is fogják. Én nem tom mi van az Arató könyvben, én nem vettem meg anno, (le volt töltve, de nem nagyon olvasgattam), de pl digit 2-ből is az az egyik hivatalos jegyzet. :D A másik meg egy segédlet, ami úgymond kötelező, mert vizsgán is lehet használni, de abban meg pláne nincs ilyen. Holott, digit 2-nél is volt még MSI, jóval komolyabban ráadásul. Abból egyk általában olyan feladatok vannak, hogy: Adott egy 4 bites komparátor. A komparátor és minimális kiegészítő hálózat felhasználásával hasonlítson össze egy 6 bites előjel nélküli, és egy 5 bites 2-es komplemens számot.
Ahj ez a tanszék :D.
Utolsó előadáson feladatokat néztünk, amik közül az összeset megtudtam csinálni (és egyébként MSI nem volt köztük), de itthon meg nézem a kiadott gyakorló feladatokat és van egy kettő érdekes, amihez vagy egy feladatot néztünk utolsó gyak utolsó feladataként vagy alapjáraton semmi hasonlót.
Köszi a válaszokat! Holnap vizsga :/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!