Szerintetek miért unatkozik a legtöbb magyar diák szinte az összes iskolai tanórán, még az informatikaórán is?
Mert unalmasak a tanárok. A jó tanárokkal nem unatkozunk.
A word excel powerpoint teljesen feleslegesek.
Nem azzal van a gond hogy mit tanítanak, hanem azzal hogy ahogyan tanítják. Ugyanis a magyar iskolákban nagyon szeretnek olyan dolgokat is tanítani, amikre tényleg nincsen szükség. Amikor én általános iskolába jártam, ott olyan volt az informatika óra, hogy azzal telt el fél óra, hogy elsőnek a monitort kapcsold be és csak utána a számítógépet. Ha ez nem így volt akkor a tanár kiakadt és üvöltözni kezdett mindenkivel így csak meguntatta velünk a tantárgyat. De más tárgyaknál is hasonlóképp működött az oktatás. Csak az unalmas részeket tanítják, unalmas módon.
Azóta már külföldön tanultam általános után egészen egyetemig, és ott megmutatták az oktatás izgalmasabb részeit, ahol tényleg csak azt tanítják amire szükséged van és van is értelme. Örömmel jártam be az órákra, mert tudtam hogy ma is valami hasznosat tanulok, és semmi olyat amire ne lenne szükségem az életben vagy az épp akkori dolgozatban.
Érdekességként elmondom hogy programtervező informatikusnak (félének) tanulok itt külföldön, és egy magyar informatika tanár ismerősömtől akartam segítséget kérni programozásban egy olyan egyszerűbb feladatnál, amivel nem akartam nyaggatni az előadót, így hozzá fordultam. De egyszerűen nem tudott mit kezdeni a feladattal és csak küldött egy linket hogy vegyem át az alapokat, ami azt jelenti hogy nem csak a diákok tudásával van probléma hanem a tanárok tudásával is. Ami érthető, hisz ők is magyar rendszerben tanítottak. Az mégviccesebb a helyzetben, hogy kifejezetten programozást tanít ez az ismerős szakgimiben, ráadásul ugyanazon a nyelven amin segítséget akartam kérni.
Magyar rendszerben tanultak*
És kész tények elé állítottam, mert csak egy "ez így rendben lesz" válaszra vártam mint megerősítés. Szóval nagyon magyarázkodnia sem kellett volna, csak ránézni és azt mondani hogy rendben lesznek ezek a sorok ahogyan írtam őket.
Azért, mert semmi hasznosat nem tanulnak. Nem érdeklik őket. Nem igazán tanulnak olyat, ami felkelti az érdeklősésüket.
Én magamból indulok ki. 2-ekkel, 3-masokkal bukdácsoktam, mert nem érdekelt az, amit tanulok. Az érettségim is 3-mas. A szakma már 4-es 5-ös, mert az érdekel enegem. Mivel nem érdekes ezért unatkoznak. Engem pl nagyon érdekelt diák koromban (és még most is) a csillagaszat, a kvantummechanika. És hol tanultunk ilyet? Még csak érintőlegesen sem. Úgy is az ember jön rá, hogy mi érdekli, annak utána néz és tanul rá. Szerintem mindenki így van ezzel, amit nem szívesen csinál/tanul azt unalmasnak tartja és egész órán az jár a fejében, hogy "mikor csöngetnek már ki? "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!