Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemeken hogyan viszonyu...

Az egyetemeken hogyan viszonyulnak a cigány lányokhoz?

Figyelt kérdés
Jól sikerült az érettségim, + minden lehetséges pluszpontot megkapok, így szerintem felvesznek. :) Attól viszont tartok, hogy utálnának, lenéznének, hogy roma vagyok. Hogyan bánnak a roma emberekkel? Lenézik őket?
2010. jún. 26. 19:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
25%
Ha már bekerült, akkor a többieket ez nem fogja érdekelni, mivel ők is bent vannak. Max. azt érdekelné aki emiatt csúszott le, de az meg soha nem fogja megtudni.
2010. jún. 26. 19:45
 22/32 anonim ***** válasza:
73%
Egyetértek azzal, hogy nem kéne az ilyeneknek plussz pontot kapni, azért a felsorolt eredményeid nem olyan jók, hogy azzal te rendes úton bekerülnél, főleg nem Szegedre, ami egy nagyon jó suli.
2010. jún. 26. 19:50
 23/32 anonim ***** válasza:
72%
Figy, ha az egyetemig eljutottál, akkor onnan már nem fog kinézni senki. Ha pedig vki beszól, szard le magasról:)
2010. jún. 26. 19:50
 24/32 anonim ***** válasza:
72%
Gratula az érettségidhez, sok fehér ember ezerszer rosszabbul teljesít ennél, úgyhogy nem tudom, milyen jogon szóltak le középiskolás korodban... A normális embereket nem fogja zavarni, hogy roma vagy, akit meg mégis, az nem is érdemli meg, hogy foglalkozz vele :)
2010. jún. 26. 19:58
 25/32 anonim ***** válasza:
72%

Egyik csoporttársam roma!

Semmi megkülönböztetés nem éri. Kulturáltan viselkedik előadáson, és ápolt, akkor nem fogja a felnövekvő "értelmiség" kinézni maga közül! Jobb esetben!

2010. jún. 26. 20:35
 26/32 czibles ***** válasza:
73%

nekem nem azzal van problémám, hogy roma vagy nem roma hanem, hogy mire kapja a plusz pontokat.

nem tartom igazságosnak, hogy származása miatt kapjon valaki plusz pontot (jó elméletileg nem erre kapja a pontokat, de a származása miatt már ide sorolódik szinte autómatikusan). kicsit igazságtalan a többivel szemben. ugyan ez a fogyatékossággal is attól még hogy az, nem lesz okosabb, ha meg nem okosabb akkor minek veszik fel?

akartam volna +80 pont engem is megilletne, de inkább csináltam egy emelt érettségit és egy nyelvvizsgát...

ha már felvették akkor szociális támogatásnál kapjon többet az rendben van, de ne emiatt kerüljön be.

2010. jún. 26. 22:14
 27/32 anonim ***** válasza:
35%

22:14, ezzel egyetértek, valaki csak a származása miatt megkapja a plusz pontokat a felvtelin, más ember meg nem tudom hány ezreket fizet egy nyelvvizsgáért, hogy legyen elég pontja. Engem is azért nem vettek fel pszichológia szakra, mert nem volt pénzem felsőfokú nyelvvizsgát tenni.

Egyébként azzal nincs bajom, hogy roma vagy, kedves kérdező, én nem ítélek el senkit a származása miatt, sok roma ismerősöm is van, sőt az egyik legjobb barátom is roma származású. Csak azzal van bajom, hogy a magyar állam gyakorlatilag nyalja a romák seggét, amivel rengetegen visszaélnek (tisztelet a kivételnek).

2010. jún. 26. 22:31
 28/32 anonim ***** válasza:
79%
Én a PTE-BTK-ra járok és nálunk is vannak cigány tanulók. Viszont ez nem olyan jelentős, mint középiskolában. Soha nem hallottam, hogy beszóltak volna nekik. Másabb a környezet, szerintem nem kell ettől tartanod. Ha valaki jól tanul, akkor függetlenül a származásától elismerik. Más egyetemekről nem tudok nyilatkozni.
2010. jún. 26. 22:52
 29/32 anonim ***** válasza:
72%

A származásra nem jár +pont, hanem egyes körülményekre. Viszont maximum 80 + pont jár, ami összejön 2 emelt érettségiből. Szerintem az, akinek nincs 2 emelt érettségije, vagy 1 emelt érettségi, 1 nyelvvizsga, vagy 2 nyelvvizsga (ezek is jelentős számú + pontot hoznak), az eleve óriási hátránnyal indul. Nem az egyetemi anyag megtanulásában, hanem pontszámban. Például nálunk elvárás volt, hogy legyen meg a 2 extra (nyelvvizsga vagy emelt) és a legrosszabb diáknak is valami volt. Az egész évfolyamon nem volt senki, akinek legalább 1 középfokúja ne lett volna meg.

Amúgy is kell a diplomához, tehát célszerű még egyetem előtt megszerezni.

Egyetemen nem fog kinézni senki, de ne hivalkodj a származásoddal. Ne akarj vele kitűnni. Amúgy is, ahogy írta valaki, "egy csónakban eveztek majd" ami azt jelenti, hogy minden hallgatót egyformán fognak szívatni. Ne udvarolj majd az oktatóknak sem. Azzal ugyanis át lehet menni, de NE tedd meg az egyetemen, mert kiutálnak. Inkább bukj meg néha, vedd fel újra a tárgyat (mint a többiek) és nem lesz semmi gondod a származásodból.

Amúgy gyógypedagógia tipikus szórószak. Készülj rá, hogy legyen B terved jövőre, amit még szívesen elvégeznél. Ősszel vagy tavasszal szerezz emelt érettségit vagy középfokú nyelvvizsgát és még februárban add be a jelentkezésed.

Nem tudom miért, de gyógyped-en is szórják az embereket és nagyon igazságtalan a rendszer. A régi elvégezhető volt színjelessel is, de ez az osztott képzés kriminálisra sikeredett.

2010. jún. 27. 11:27
 30/32 anonim ***** válasza:
38%
Igen, akkor hogyhogy eltűnt?
2010. jún. 28. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!