Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemeken hogyan viszonyu...

Az egyetemeken hogyan viszonyulnak a cigány lányokhoz?

Figyelt kérdés
Jól sikerült az érettségim, + minden lehetséges pluszpontot megkapok, így szerintem felvesznek. :) Attól viszont tartok, hogy utálnának, lenéznének, hogy roma vagyok. Hogyan bánnak a roma emberekkel? Lenézik őket?
2010. jún. 26. 19:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk kamu szakokon tényleg lehetséges, de hidd el, annyira más légkör, ég és föld a középsulihoz képest! Nálunk van egy roma lány, de csak 2 év után jött fel, mint beszédtéma, hogy "esetleg az", ugyanis meg sem fordult volna a fejünkben, hisz rendes, okos lány. De ezentúl sincs semmi ellenszenv bennünk.
2010. jún. 26. 19:25
 12/32 A kérdező kommentje:

Külsőleg látni rajtam, hogy roma vagyok, viszont nem annyira, mert apukám magyar. Nem nézek ki rosszul, sokszor kapok jó megjegyzéseket, de már olyat is kaptam, hogy "Kár, hogy roma, így nem kell.", szóval szerintem átlagos lehetek.

Nehéz szakra jelentkeztem, szóval remélem nem fog senki kötekedni. :D

2010. jún. 26. 19:26
 13/32 anonim ***** válasza:
76%

Szia, valojaban en is meg csak majd most kezdem az egyetemet, tehat annyira nem tudok mit irni, csak szerettem volna elmondani, hogy mennyire buszke vagyok rad...

Uhh, ez ismeretlenul ellege furan hangzik(:

Csak nem ertem, hogy mert nem a cselekedeteikert itelunk el embereket, mert a borszin miatt.

B@szki, ezt rohadt jo olvasni. Meg tobb ilyen romat!

2010. jún. 26. 19:26
 14/32 anonim ***** válasza:
66%
nem hiszem hogy bármi atrocitás érne,úgyis látni fogják ha komolyan veszed és akkor semmi gond nem lesz
2010. jún. 26. 19:27
 15/32 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Az egyik az, hogy az egyetemen lévő hallgatók és a középsulis diákok agyi szintje között óriási különbség van. Szakadék. (Ez a 2. félévtől tapasztalható, amikor már kiesett a férgese.)

Én mindig visszahúzódó ember voltam, nehezen barátkoztam és úgy gondoltam velem van a hiba. NEM! Csupán az addigi osztálytársaim voltak barmok! A fősulin teljesen más emberek vannak, normális arcok, EMBEREK. Rengeteg haverom volt, minden 2 méteren köszönt valaki. Nagyon jól éreztem magam, és hiányzik is az ott lét.

Volt egy cigány évfolytársam is, aki egyszer véletlenül, mellettem ült egy órán, és összehaverkodtunk. Rendes srác volt, értelmes, együtt puskáztuk ki a közgázt. XD Kellemesen csalódtam benne, pedig voltak előítéleteim. Persze az ilyen ritka, mint a fehér holló... :S

Szóval a legkevésbé se aggódj emiatt, ott mindenki egyenlő. Volt köztünk mozgássérült, meg egyéb testi problémás, de eszünkbe sem jutott kibeszélni a hátuk mögött. Ott valódi emberek között leszel.

2010. jún. 26. 19:28
 16/32 anonim ***** válasza:
61%
(Előző vagyok.) Sőt, azt hiszem 2 éve egy roma csaj lett a fősuli szépe, amit mi hallgatók szavaztunk meg :P
2010. jún. 26. 19:30
 17/32 A kérdező kommentje:

19:26, köszi szépen a kedves szavaidat, jólesett most nagyon. :)

Igen, én nem azokhoz a romákhoz tartozom, akik csak lopni/csalni/hazudni tudnak, mert tisztában vagyok vele, hogy a nagy többség ilyen (apukám is, de már nem él velünk), ezért sem igazán érdekeltek a rossz vélemények annyira, csak egyszerűen idegesített, hogy néha emiatt nem indultam versenyen, mert nem akartam, hogy beszólogassanak.

A tanárok a suliban szerettek, rengeteget tanultam, és ők is bíztattak, hogy jelentkezzek csak egyetemre, van keresnivalóm. Persze ennek az ellentetje is volt, mert hallottam, hogy sugdóloznak osztálytársaim, hogy "mit akar ez az egyetemen, ott is mindenki utálni fogja, kicsapják egyből", stb... Ezek rosszul estek, de ha ilyenek miatt feladom, sosem érek el semmit.

2010. jún. 26. 19:31
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek hozzád (ezért nem kell pontozni) :)

Én a hétköznapi életben nagyon megvetem a romákat (Borsodból származom, gondolom nem kell magyarázni), egyetemre már nem ott járok, de nálunk is van 1 (és fél, abban nem vagyok biztos :)) roma, de őt meg sem fordul a fejemben úgy kezelni. Számomra ő nem is roma, közénk tartozik, ugyanúgy szivatják, mint minket, ugyanabban a csónakban evezünk. Tényleg, más világ, szóval csak bátran :)

22/F

2010. jún. 26. 19:34
 19/32 A kérdező kommentje:
Remélem nem pontoz le senki. :) Értem, akkor fellélegezhetek. :) Annyira szeretnék tanulni, ismerkedni, és elmenni itthonról, itt, a lakóhelyemen semmi nincs, nem tudom a képességeim (ha van:)) megtalálni, nincs rá módom. Egy nagyobb városban (Szeged), több esélyem lenne úgy érzem.
2010. jún. 26. 19:37
 20/32 anonim ***** válasza:
35%

szia.

nem tudom,én is csak most leszek egyetemista.Mire kaptál 80plusz pontot?:D

2010. jún. 26. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!