Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az, hogy manapság a...

Miért van az, hogy manapság a magyar egyetemek nagy többségén liberális agymosás folyik?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy aki kiáll a magyarságért, az fasiszta? Miért van az,hogy aki nem támogatja a homoszexuálisokat az kőszívű? Miért van az, hogyha valaki szereti a hazáját és nem elégedetlenkedik akkor az “Orbán rezsim tagja”? Egyre többen érezzük azt az egyetemeken, hogy csak akkor mondhatjuk ki a véleményünket ha kormányellenesek és liberálisak vagyunk. Miért kötelességem liberálisnak lenni? Miért ítélnek el ha nem vagyok az?

Egyre inkább ezt vesszük észre az ELTE-n, a Károlin vagy bárhol máshol Budapesten. Ti mit gondoltok, miért és hogyan alakult ki ez a helyzet?

#egyetem ##liberális
2018. nov. 24. 21:17
1 2
 1/16 anonim válasza:
12%
Tehát akkor te kormánypárti vagy?
2018. nov. 24. 21:32
 2/16 anonim ***** válasza:
73%
Mivel átfogó választ nem tudok adni kérdésedre. Gyere le PTE-re, lehetőleg ÁJK-on nézz körül, ajánlom Horváth Csaba tanár urat.
2018. nov. 24. 21:36
 3/16 anonim ***** válasza:
33%
Hát a homofóbiát azért megértem, hogy nem támogatják, viszont hivatalosan egyetemen nem lehet politizálni (nálunk bocsájtottak is el ezért tanárt, pedig kormányellenes volt). Szóval ha úgy érzed, hogy a tanárok diszkriminálnak az ellen tudsz tenni, ha a többi hallgatónak nem tetszenek a nézeteid viszont így jártál.
2018. nov. 24. 21:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta,hogy mindenben egyetértek a kormánnyal,csak azt nem értem,hogy attól hogy nem vagyok leszbikus, nem vonulok fel a Pride-on,nem szidom napi szinten a hazámat és nem kiabálok, hogy itt diktatúra van, esetleg nem járok tüntetésre a CEU-ért, attól miért vagyok kevesebb egy professzor szemében? De az, hogy ő a kommunistákat isteníti, teljesen normális..
2018. nov. 24. 21:49
 5/16 anonim ***** válasza:
39%

Az egyetemek azért "nevelnek" titeket kormányellenessé, mert egyre jobban szorul a hurok a nyakuk körül, és érzik hogy egyre jobban próbálják őket és a hallgatóikat ellehetetleníteni. (Lásd; szakok betiltása, a legjobb magyar egyetem elzavarása Bécsbe.)

Hogy miért van mindez? Mert a kormány nem működik közre azzal, hogy kineveljék a saját konkurenciájukat, akik majd egyszer átveszik a helyüket és elküldik őket nyugovóra a böribe elszámoltatás után. Ezt nyilván elakarják kerülni minden áron, mégha jogokat is sértenek vele, akkor is ha az a demokrácia rovására megy.

De egyébként nem tudtam, hogy ilyen a helyzet az egyetemeken, hogy inkább kormányellenesek lennének az egyetemek. Mindenesetre, a napom is szebb lett emiatt, így talán kevesebb az esély arra, hogy a magyar jövő fekete marad örökre.

2018. nov. 24. 21:54
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

"Miért van az, hogy aki kiáll a magyarságért, az fasiszta?"

Mit jelent az, hogy "kiáll a magyarságért"? Nagy-Magyarországos matricát ragaszt a laptopra előadáson? Sorosozik prezi közben? Árpádsávos füzetbe jegyzetel? Magyarország helyében én is nagyon biztonságban érezném magam, ha így állnának ki mellettem.

"Miért van az,hogy aki nem támogatja a homoszexuálisokat az kőszívű?"

Miben kellene őket támogatni, a létezésben? Megvannak anélkül is. Az ágyban esetleg? Szerintem megoldják támogatás nélkül is.

"Miért kötelességem liberálisnak lenni?"

Nem kötelességed.

"Miért ítélnek el ha nem vagyok az?"

Mindenki azt és azért ítél el akit és amiért csak akar. Te is elítélheted őket, mert liberálisok.

2018. nov. 24. 21:57
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, ezt sokan tapasztalják. Például a Corvinuson is van olyan tanár, aki az óra első felét azzal töltötte, hogy szídta az Orbánt. Következő órákra a fél csoport hiányzott.
2018. nov. 24. 23:11
 8/16 anonim ***** válasza:
60%
Aki egyetemre jár, az tud gondolkodni és látja mi zajlik a nagyvilágban... Én nem vagyok se liberális, se egyéb bal oldali (se Soros-bérenc), de mégis úgy gondolom, undorító amit ez a kormány művel. Szeretem a hazámat, büszke vagyok rá hogy magyar vagyok.
2018. nov. 24. 23:28
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 7-es, Corvinusos szak- és évfolyamtársaim közül konkrétan két személyről tudjuk, hogy vállaltan kormánypártiak. Hozzátenném, hogy ezzel együtt ők is erősen kritikusak bizonyos intézkedéseikkel szemben (pl. CEU, vagy lakástakarékok a frissebbek közül).

Rajtuk kívül többségünk az átlag magyar jobboldali szavazó szemében egyszerűen "sorosbérenc" volna, pedig többségében nem szélsőségesen liberális, vagy egyenesen konzervatív értékrendűek, csak összességében inkább ellenzéki szavazók vagyunk. (Talán nem lenne ez így, ha a válság óta emelkedtek volna bármennyit az ösztöndíjak, esetleg, ha nem lenne súlyosan alulfinanszírozott a felsőoktatási infrastruktúra, vagy ha az elvtársak nem egy közgazdasági oklevéllel nem rendelkező emberüket ültették volna a rektori székbe - de ez már egy másik történet.)

Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy második héttől nem azért nem jár be a fél csoport egy (gazdaság)politikai témájú előadásra, mert a tanár orbánozott, hanem ugyanazért, amiért nem jár be opkut vagy stat előadásra sem: nincs katalógus, nincs hasznos vagy érdekes információ, és aludni/dolgozni/más órára menni még mindig jobban megéri. Senkit nem sért vérig annyira az orbánozás, hogy bojkottáljon egy oktatót.

2018. nov. 25. 23:04
 10/16 anonim ***** válasza:
25%

felejtsük már el ezt az agymosás marhaságot. Aki egyetemre jár annak kéne h legyen annyi esze, hogy a világot nagyba tudja nézni és átlássa az ok-okozati dolgokat.

Ha akarjuk, ha nem a világ globalizáció felé halad. Ahol az ember az elsődleges nem az ország. Azt hogy ezt ki éli meg pozitívan, ki negatívan az egyéni dolog. Ugyan az történik most is, mint ami a kereszténység megjenelésekor Európában. Sok kis törzsből egy nép/ország lett. Jelenleg ugyan ez a tendencia folyik, csak nagyobba. Sok népből/országból egy nagy jön létre, ami a humanizmust tekinti fontosnak.

Fasisztának azért tarthatnak, mert akárhányszor megmutatja magát egy "hazafi", valami miatt mindig az idegengyűlölet, az antiszemitizmus a rasszizmus, homiofóbia, diktatórikus rendszerrel való szimpatizálás fellelhető a nézetei között. Mindent érzelmi alapon közelítenek meg, nem pedig értelmi alapon. Egy egyetemista, mint te igenis tudjon logikusan gondolkozni. Azt hogy téged lefasisztáznak köszönd az érzelmileg túlfűtött proliknak, akik csak akkor magyarok ha valamivel szemben kell meghatározni magukat. Ha ilyen társaságba keveredsz, akkor ne csodálkozz, hogy egy kalap alá fognak téged is venni velük.

2018. nov. 26. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!