Milyen a győri Széchenyi István egyetem?
Győr egy iparváros és mégjobban az lett a rendszerváltás óta. Ezért ide vonzza az egész országból azokat a munkavállalókat akik hajlandóak szolgalelkű biorobotok lenni a nyugati bér töredékéért is. (Az egykori középiskolai irodalomtanárom fogalmazott így). Ez az ész nélkül rohanó életmód átragadt a SZIE-re is, de a többi iskolára is.
Én járműgyártási szakon jártam, de a tankörből mindenkinek azonos a véleménye, hogy többet vártunk. Mert ami tudást adott, azzal olyan állások tölthetők be ami egy szakmunkástól is elvárt hogy el tudja látni. Remélem azért a gazdaságinfó szakkal több szerencséd lesz.
Persze azt azért hozzáteszem hogy évekre rá voltam kutató-fejlesztő mérnök is. De az ahhoz szükséges (villamossági) tudást nem a SZIE-n, hanem otthon önszorgalomból szereztem. Hogy is szerezhettem volna a SZIE-n, ha eleve olyan témát kutattam amit jelenleg nem is tanítanak sehol. Persze lehet azt mondani hogy az állás betöltéséhez meg kellett a papír, a diploma, amit úgy is ki lehetne fejezni egy hasonlattal hogy ahhoz hogy valaki megtanuljon jól vezetni, először meg kell szereznie a jogosítványt, végig kell szívnia az oktató hülyeségeit, stb. Kimondom, én meg azt vártam hogy ha a diplomáig végig szívom az éveket akkor konyhakész tudással jövök ki amivel sikeres leszek az életben. De nem így volt. Az iskolapad után neki kellett állnom hasznos ismereteket gyűjteni.
De ismétlem, talán a gazdinfó azért más lesz. De ha mégsem, hanem például nekiállnak Basic programozási nyelvet tanítani (illetve azzal szívatni) akkor azt javaslom hogy menekülj és például a legközelebbi bécsi egyetemig meg se állj.
Most csinálom ott levelezőn az MSc-t, rosszat talán csak 1-1 oktatóra lehet mondani.
Többség korrekt, ért ahhoz amit tanít, az elvárások is azok. 1-1 nagyképű idióta van, de azon túl lehet lépni.
Modern épületek, eszközök stb stb.
Gondolom akkor egy BGE jobb választás lenne? :'D
Köszi a válaszokat, ment a zöld!
Nagyon rossz, beképzelt tanárok, mást adnak le és mást követelnek vissza.
3-ad éves vagyok eléggé elegem van belőle, beszéltem olyannal aki 3-ik diplomáját csinálja és azt mondta, soha ennyi beképzelt rossz tanárral még nem találkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!