ME-GÉIK logisztikai mérnök szak?
Tudna nekem valaki aki oda jár(t) írni véleményt erről a szakról?
Meg úgy az egyetemről általánosságban. Nagyjából bármi érdekelne, akár privátban is.
Köszönöm előre is!
Első éves logisztikai mérnök hallgató vagyok, de saját és felsőbb éves tapasztalatok szerint is egész jól felépített, használható tudást adó szak. Az első félév-év nagyon hasonló a gépészmérnöki szakhoz, és utána válik szét a kettő.
Kétféle specializáció van eddig tudtommal, a Logisztikai rendszerek és a Lean folyamatmérnök. Legtöbben az utóbbit választják. Jelenleg eléggé keresettek a logisztikai mérnökök, főleg Pesten nagyon könnyen el lehet helyezkedni, de Miskolcon sincs probléma ezzel.
Ha azért szeretnéd ezt a szakot választani, mert azt mondták, hogy ez sokkal könnyebb, mint a gépészmérnöki, akkor ne erre gyere, mert ez nem igaz. Ha érdekelnek a termelési, gyártási folyamatok, van egy kis gépész beállítottságod, vagy szívesen foglalkoznál szállítmányozás szervezéssel, akkor ez a te szakod! :)
Az egyetemről általánosságban: nem rossz, közel van a koli, egyben van az Egyetemváros, minden megtalálható benne ami kell, én fél év alatt alig mentem ki a belvárosba a hazautazáson kívül. :D
A diákélet nagyon király, főleg a selmeci diákhagyományok miatt. Én azt ajánlom, hogyha idejössz, akkor mindenképpen csináld meg a balekoktatást.
A tanárokról csak annyit, hogy a mi szakunkat egész jó tanárok viszik és egy kis energiabefektetéssel teljesíthetőek a tárgyak. Annyi, hogy a számítástechnika oktatás borzalmas a gépész szakokon, az Excelt meg a többit nem itt fogod megtanulni, az tuti...(Ebbe a Creo és más tervezőprogramok használatát ne vedd bele, azt az Ábrázoló Geometria Tanszék és egyebek tartják, azokkal nincs baj).
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!