Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit érzek a tanárom iránt?

Mit érzek a tanárom iránt?

Figyelt kérdés
Van egy magyartanárom. Nem tudom eldönteni hogy viszonyulok hozzá. Nagyon jól tanít, szeretem az óráit (faktra vettem) de nagyon szigorú és gyomorgörccsel ülök az óráin olyan stresszes. Mindenki próbál vele jóban lenni, mert aki jóban van vele az menőnek számít. Valamiért mindenki próbál megfelelni neki, és elismerve lenni. Én nem tudom hova tenni. Én is nagyon próbálok megfelelni, de valahogy tartok is tőle, meg nagyon bírom is. Ha a folyosón szembejön gyomorgörcsöm van, és nagyon szégyenlős leszek. Furcsán viselkedem körülötte. Régebben azt gondoltam tetszik nekem, de bizonyos undor is van bennem ha rágondolok. Ha átgondolom semmi pénzért nem jönnék vele össze. Pedig kicsit olyan mintha azért viselkednék ilyen sután körülötte mert tetszik. Nem tudom jobban megfogalmazni. Mi lehet ez az érzés? Csak megfelelni próbálok neki? De miért?

2018. szept. 3. 14:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem szereted az óráit, gyomorgörccsel ülsz rajtuk. Az az ember egy utolsó mocsok, aki gyerekeket terrorizál a katedráról. Te meg azért nem tudod, mit gondolj róla, mert félsz tőle. Beszélj erről a szüleiddel és add le a faktot.
2018. szept. 3. 14:42
 2/11 A kérdező kommentje:
tényleg tartok tőle, de nem érzem ezt a "tiszta félelmet," és nagyon örülök ha megdícsér meg ilyenek... faktot pedig nem adhatom le, muszáj oda ahova felvételizni szeretnék (idén)
2018. szept. 3. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Senki nem azt a "tiszta félelmet" érzi, mikor egy ismerőse módszeresen abuzálja. Azt akkor érzed, mikor egy álarcos ember kisbaltával kiugrik a bokorból.

A továbbtanuláshoz nem kell fakt. Csak az érettségiket kell úgy letenned, ahogy elő van írva, a fakt egyáltalán semmit nem befolyásol.

2018. szept. 3. 14:48
 4/11 A kérdező kommentje:
igen, de az a baj, hogy nem vagyok nagyon erős magyarból, különtanár meg nem nagyon fér bele az időmbe...
2018. szept. 3. 14:58
 5/11 A kérdező kommentje:
tényleg van abban valami hogy félek tőle, mert azért rendesen meg tudja alázni az embert, de közben meg vicces, jól tanít és amikor azt hittem esélytelen vagyok, ő beszélt rá hogy vegyem fel a faktot. furcsa érzés...
2018. szept. 3. 15:01
 6/11 A kérdező kommentje:
azt is észrevettem, hogy sokat beszélek róla, és picit próbálom leplezni mások előtt az érzést, nem is tudom miért, hiszen nem tudom mit érzek. mintha azt próbálnám leplezni, hogy tetszik, pedig nem ez a helyzet. suli szinten mindenki nagyon jófejnek tartja, pedig bizonyos szinten mindenki fél tőle
2018. szept. 3. 15:04
 7/11 A kérdező kommentje:
valamiért szeretnék is neki megfelelni...
2018. szept. 3. 15:05
 8/11 anonim válasza:
Hagyd a picsba... Ne foglalkozz vele, írd meg a dolgozatott azt csokolom...
2018. szept. 21. 11:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Érdekes, a fizika, kémia, matek tanárok iránt senki nem táplál ilyen bonyolult érzéseket :) A természettudomány egyértelmű, így nem alkalmas a diákok manipulálására, illetve azokat az embereket vonzza, akik nem is vágynak ilyesmire.

Amúgy nem mindig jó kérdés, hogy mit érzel, néha jobb az, hogy mit szeretnél érezni (beleértve a közömbösséget is). Az érzésekre való beteges figyelés öngerjesztő is lehet, mint pl. a pánikroham esete mutatja. Vagy a jelenség, hogy egy 10 centi széles palló, amin vígan végigegyensúlyozunk ha a talajon van, már leküzdhetetlen akadálynak tűnik két toronyház között - mert a félelem tönkreteszi a járás-egyensúlyozás könnyed automatizmusát. Szóval lehet hogy ez csak ilyen öngerjesztő folyamat, hogy már a félelemtől félsz. Vedd ezt tudomásul, de ne tulajdoníts neki különösebb jelentőséget: a magyarral foglalkozz, ne a közvetítő személlyel.

2018. okt. 16. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:

És rendkívül ajánlom ezt a filmet:

[link]

(ami két film egyben, az fűzi őket össze, hogy mindkét történetben a "Storytelling"-et erőltetik a szimpla "living" helyett :)

2018. okt. 16. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!