Mennyire állnám meg így a a helyemet az Eötvös József Gimnázium (budapesti) humán tagozatán? Kifejtve lent.
Tudom hogy ez a kérdés igencsak csekély intelligenciára utal, de minthogy nagyon kíváncsi vagyok megkérdezem :)
Szóval jövőre leszek nyolcadikos általánosban és az Eötvös nagyon szimpatikus. A humán tagozatra szeretnék jelentkezni. Magyar nyelvtanból, irodalomból és az idegen nyelvekből véleményem szerint nem vagyok rossz, nagyon szeretem őket. A történelem is érdekel ebből is viszonylag jó vagyok. Jeles tanuló vagyok, de tudom hogy ez relatív, nem feltétlenül a jegyek mutatják a tudást. VISZONT matekból nem vagyok valami jó. Négyes vagyok papíron, de ez szerintem nem reális. Nehezen értem meg (nem vagyok reménytelen eset csak normális, türelmes magyarázásra van szükségem), mondjuk ehez hozzájárul a nem túl jó tanárom, aki nem magyaráz csak ledarálja az anyagot. Persze tisztában vagyok azzal, hogy előbb a felvételi miatt kéne aggódni, hiszen elég magasak a követelemények. Nagyon aggódok is, főleg a matek írásbelitől, de addig valószínűleg magántanárnál vagy más úton-módon meg tudom érteni az eddig tanultak legfontosabbjait. De ha esetleg valami csoda folytán felvennének nem szeretnék magántanárhoz járni, hiszen nem azért megy valaki erősebb iskolába hogy ne rendelkezzen azzal a tudással magántanár nélkül ami ott alap. Szóval ha esetleg felvennének:
-Más is van nem túl jóban a matekkal a humánon?
-Elmagyarázzák a matektanárok az anyagot? (Mert nálunk nem)
Tudom, ez a kérdés nagy hülyeség, de ennek ellenére érdekel, úgyhogy örülnék, ha oda járóktól, vagy volt diákoktól válszokat kapnék :)
(1) hogy szeretsz-egy tárgyat vagy nem, az fejben dől el (hacsak nincs valami szervi oka, például diszkalkulia). Ezért fontos, hogy jó tanárok legyenek. Amit nem szeretsz, azt nehezebb megtanulni.
(2) A nemszeretemnek a legfőbb ellenszere a tanulás. Meg tudod tanulni a matekot is! Új helyen, új tanárokkal menni fog, HA az elejétől rendesen figyelsz, követed az órákat, ha nem érted: kérdezel, és megírod a leckéket. A matek törzsanyag nem szabadon választott, ugyanaz van minden gimiben. Viszont 90%-ban rajtad múlik, hogy megtanulod-e.
(3) A matek kumulatív tantárgy. Ne maradj le belőle! Itt is jól jön az új gimi, ahol mindenki tiszta lappal indít. Fogadd meg, hogy ez alkalommal nem maradsz le, hanem mindig figyelsz, tanulsz, csinálsz. Nem lesz így semmi gondod.
(4) Ne meséld be magadnak, hogy nem vagy jó valamiből. Előre nézz, ne hátra.
#6 Szívemből szóltál, csak megerősíteni tudom:)
(Egy másik Eötvösös)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!