Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 4 osztályos gimi felvételi...

@OIda& kérdése:

4 osztályos gimi felvételi előtt állunk és lányom állatorvos szeretne lenni. Erre néztem a Szent László, a Berzsenyi és az Eötvös József Gimnáziumot. Mi a véleményetek róla, illetve, milyen további gimit tudnátok ajánlani nekünk? Köszönettel: OIda

Figyelt kérdés

2018. júl. 13. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Hello! Az iskoláról azok tudnának mondani valamit,akik oda járnak/jártak. Az oktatási terv ott sem más gondolom.

A tanárok segítőkészsége,stb tulajdonságairol tényleg csak az odajárók tudnának vmit mondani,illetve a szinvonalrol. Nyilt nap esetleg?

2018. júl. 13. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ezek az iskolák mind nagyon különböző helyeken vannak, így a végső döntés szempontjából az is fontos lesz, melyik van a legközelebb. Az első két említett helyen szóbeliztem idén, és végül a Berzsenyi biológia-kémia tagozatára jutottam be (oda is akartam). A Szent László: maga az iskola gyönyörű, bár elsőre kicsit ijesztő volt. Tényleg csak szóbeli élményem van onnan. A tanároknál azt éreztem, hogy a szóbelin elhitetik veled, milyen jó is voltál, majd pedig mikor az ideiglenes felvételi jegyzéket nézed, rájössz, a teljesítményed átlagos volt, vagy annál maximum egy kicsivel jobb. Az iskolában élő állatok vannak egy nagyobb ketrecbe zárva, a szóbeli előtt azokat nézegettem, ez mindenképp pozitív. Hatalmas iskola, a diákok rendkívül segítőkészek, egy nyílt napra pedig érdemes elmenni- utólag bánom, hogy nem voltam :)!

A Berzsenyi: hetedik második félévétől készültem rá, hogy ide fogok menni, és így is lett. Ha nyílt napra akarnátok menni, nagyon gyorsan kell reagálni, 10 percen belül minden biológia ill. kémia órára elfogyott a hely. Az iskola közösségi suli. Nyílt óráknál és szóbeliknél is megmutatják merre menj a teremhez, kiírják, hogy hol leszel, mikor, sőt akár el is kísérnek (és mindez diákok által szervezett!). Biosz-kémián van olyan tanár is, aki nagyon kedves, és megfelelően tanít, van olyan is, akitől többen sírva mentek ki szóbeliről, viszont tudom, hogy nagyon jó tanár. Május óta ismerem a kilencedikes osztálytársaimat, és mindenki nagyon kedves, aranyos, jófej.

Eötvös: többen mennek az osztálytársaim közül oda, egy biztos: rendkívül kemény iskola.

Ha sorba kéne állítanom őket az Eötvös lenne a legerősebb,bár ez nyilván nem újdonság.

Azt tanácsolom, biztosítsátok be magatokat, és írjatok be minimum egy gyenge iskolát, én a Szinyeit ajánlom.

Be lehetne írni még az Apáczait, vagy ha nem érzitek túl erősnek a Fazekas is írható.

Remélem tudtam segíteni, további szép napot!

2018. júl. 13. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én találkoztam a Berzsenyiből diákokkal a biológia emelt szóbelimen (akikről egyébiránt kiderült, biokémesek) akiknek mind 90 pont felett volt az írásbeliük. Szerintem ez is egy fajta visszajelzés az iskolában történő oktatásról.
2018. júl. 13. 21:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Emelt biológia, kémia érettségire lesz szüksége, igy mindenképp természettudományi tagozatos osztályba menjen. Persze ha valaki nagyon akarja akkor máshonnan is meg lehet csinálni, de nehezebb. Eötvös, Fazekas lenne a legjobb ( Fazekastól nem kell félni, jó suli és nem nehezebb bejutni mint az Eötvösbe). Persze ezekhez nagyon jól sikerült központi kell. Szent László, Berzsenyi is jó, ezekhez is nagyon jó felvételi kell, de egy árnyalattal azért könnyebb bejutni mint az Eötvösbe és a Fazekasba. Főleg a Berzsenyibe. Azért ha nem lesz extra jó a központija véletlen akkor is tud menni TT-re pl Leövey, Vörösmarty,Teleki Blanka de innen nehezebb lesz az állatorvosira bejutni, de nem lehetetlen.
2018. júl. 14. 13:22
 5/8 bbmarta ***** válasza:
Szia! Szerintem az ELTE Apáczai Gyakorlógimnázium biológia vagy komplex természettudomány tagozata szuper lenne neki. Attól függ, hogy biológiából vagy kémiából erősebb, mert komplexen a biológia és a kémia valamint a fizika is emelt szinten megy. Nézzétek meg, hogy az állatorvosi egyetemen miből kell emelt szintű érettségi, ez is segíthet a döntésben! A komplexen magasabb a ponthatár egy kicsit. De érdemes akár mindkét tagozatot megjelölni! Érdemes ősszel részt venni az Irány az Apáczai nevű versenyen, mert ott ha jó helyezést ér el a lányod,akkor a szóbeli alól mentesül és max.pontot kap rá. Kb. egy 85 pontos központival már biztosra lehet menni, a szóbelin meg -elmondások alapján- rendesek! Az én fiam most volt kilencedikes komplexen, megnyerte ezt a bizonyos versenyt kémia-fizikából és gyönyörűen tartja az általános iskolai átlagát, 4.7-tel végzett és nagyon szereti a sulit! Nagyon jók a tanárok, jól magyaráznak, itthon nagyon max. az 1 óra, amit tanulással tölt a gyerekem! Bármi kérdésed van,írj,akár privátban is, nagyon szívesen válaszolok!
2018. júl. 16. 11:33
 6/8 bbmarta ***** válasza:
Ja még valami! Az Apáczaiba azért kicsit könnyebb bejutni, mint mondjuk az Eötvösbe,oda nem árt a 90 pontos központi felvételi! Az én gyerekem tavaly az Apáczaiba 80 pontos központival + a versenyeredménnyel jutott be, Azért is érdemes a versenyt megpróbálni (figyelni kell, mert már októberben kiírják és regisztrálni kell a suli honlapján), mert ott még nincs tétje a dolognak, ha nem is sikerül úgy, attól még tiszta lappal indul szóbelin a diák. Mindjárt küldök linket! [link] Ehhez a versenyhez van egy egy feladatgyűjtemény is, amit a suli portáján meg lehet venni. A verseny után pedig tehetségnap van, különböző érdekes előadásokra, kísérletekre lehet bemenni, ahol lehet ismerkedni a sulival, a tanárokkal! Az én fiam pl. itt a kémiatanár hatására jelentkezett ebbe az iskolába, 1. helyre!
2018. júl. 16. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Én tudom ajánlani A szerb Antal gimnáziumot. Bár itt nincs Biosz kémia, de innen rengeteg ember jutott be akár az orvosira, akár az állatorvosira.

Tudom ajánlani még a Teleki Blanka gimnáziumot is. Itt van Biosz kémia is és nem is gyenge suli

2018. júl. 17. 13:10
 8/8 anonim válasza:
Remélem, a gyermeked minimum 5-ös tanuló, mert még a szín ötös gimnázium után is baromi nehéz bejutni az állatorvosira, sokkal nehezebb, mint a sima orvosira. Ismerősöm végül állatorvos lett, de kegyetlen nehéz volt.
2019. febr. 1. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!