4 osztályos gimi felvételi előtt állunk és lányom állatorvos szeretne lenni. Erre néztem a Szent László, a Berzsenyi és az Eötvös József Gimnáziumot. Mi a véleményetek róla, illetve, milyen további gimit tudnátok ajánlani nekünk? Köszönettel: OIda
Hello! Az iskoláról azok tudnának mondani valamit,akik oda járnak/jártak. Az oktatási terv ott sem más gondolom.
A tanárok segítőkészsége,stb tulajdonságairol tényleg csak az odajárók tudnának vmit mondani,illetve a szinvonalrol. Nyilt nap esetleg?
Szia! Ezek az iskolák mind nagyon különböző helyeken vannak, így a végső döntés szempontjából az is fontos lesz, melyik van a legközelebb. Az első két említett helyen szóbeliztem idén, és végül a Berzsenyi biológia-kémia tagozatára jutottam be (oda is akartam). A Szent László: maga az iskola gyönyörű, bár elsőre kicsit ijesztő volt. Tényleg csak szóbeli élményem van onnan. A tanároknál azt éreztem, hogy a szóbelin elhitetik veled, milyen jó is voltál, majd pedig mikor az ideiglenes felvételi jegyzéket nézed, rájössz, a teljesítményed átlagos volt, vagy annál maximum egy kicsivel jobb. Az iskolában élő állatok vannak egy nagyobb ketrecbe zárva, a szóbeli előtt azokat nézegettem, ez mindenképp pozitív. Hatalmas iskola, a diákok rendkívül segítőkészek, egy nyílt napra pedig érdemes elmenni- utólag bánom, hogy nem voltam :)!
A Berzsenyi: hetedik második félévétől készültem rá, hogy ide fogok menni, és így is lett. Ha nyílt napra akarnátok menni, nagyon gyorsan kell reagálni, 10 percen belül minden biológia ill. kémia órára elfogyott a hely. Az iskola közösségi suli. Nyílt óráknál és szóbeliknél is megmutatják merre menj a teremhez, kiírják, hogy hol leszel, mikor, sőt akár el is kísérnek (és mindez diákok által szervezett!). Biosz-kémián van olyan tanár is, aki nagyon kedves, és megfelelően tanít, van olyan is, akitől többen sírva mentek ki szóbeliről, viszont tudom, hogy nagyon jó tanár. Május óta ismerem a kilencedikes osztálytársaimat, és mindenki nagyon kedves, aranyos, jófej.
Eötvös: többen mennek az osztálytársaim közül oda, egy biztos: rendkívül kemény iskola.
Ha sorba kéne állítanom őket az Eötvös lenne a legerősebb,bár ez nyilván nem újdonság.
Azt tanácsolom, biztosítsátok be magatokat, és írjatok be minimum egy gyenge iskolát, én a Szinyeit ajánlom.
Be lehetne írni még az Apáczait, vagy ha nem érzitek túl erősnek a Fazekas is írható.
Remélem tudtam segíteni, további szép napot!
Én tudom ajánlani A szerb Antal gimnáziumot. Bár itt nincs Biosz kémia, de innen rengeteg ember jutott be akár az orvosira, akár az állatorvosira.
Tudom ajánlani még a Teleki Blanka gimnáziumot is. Itt van Biosz kémia is és nem is gyenge suli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!