Megéri PhD-zni?
Utolsó, jelentetted a válaszomat amiben leírtam, hogy rengeteg a kamu jogi PhD téma?
Komolyan óvodás szint...
Sokat elmond erről az oldalról, hogy csak úgy simán lehet töröltetni a neked nem tetsző válaszokat :)
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a nyilvánvalóan habiszti témákat "kutatás" címszó alatt betiltanám állami ösztöndíjas formában. Fizessen valaki, ha akar ilyesmivel foglalkozni, csak ne a valódi kutatási témák elől vegyék el a lehetőséget... Mindez nevetséges publikációs követelményekkel.
Katasztrófális a helyzet, a műszaki és term.tud területen mert éhbérért végeznek a hallgatók gyakran 200 órás munkát. Csodálkoznak, ha aztán elszívja az ipar a hallgatókat és kevesen fejezik be a képzést. Legalább nettó 100 ezer Ft emelés kéne a 140 mellé, hogy ne sodródjon válságba a K+F az országban. Kamu témák helyett itt lehetne fejlődnünk.
Nincs semmi gond vele, ha költségtérítés formában valakit érdekel egy téma, szeretne belőle disszertációt írni, publikálni stb. Ha kiemelkedő eredményeket ér el az illető, akkor lehet pályázni több grantre is.
Azt nem tolerálom csak, akik (saját bevallásuk szerint) még 4 évig élősködnek a doktori képzésben, mert képtelenek munkát találni a diplomájukkal. Sajnos nem egy ilyen esetet hallottam pont az illetőtől. A rendszer lehetőséget ad kamu témákkal lébecolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!