Megéri élelmiszermérnöknek tanulni? Alapképzéssel milyenek az elhelyezkedési lehetőségek? Mennyi az átlag fizu?
Én azt jelöltem meg B tervnek, ha nem vesznek fel az első helyre (bár felvettek). Szerintem az élelmiszer tipikusan az a szak, aminél csak mesterrel együtt lehet jól elhelyezkedni. Persze biztos sokan vannak, akiknek elég a bsc, de ahogy néztem, elég szerteágazó mesterképzései vannak, és nekem is azt mondták mások, hogy anélkül nem éri meg elvégezni.
Az átlag fizuról láthatsz összesített táblázatot a felvin. Ahogy a nyílt napon is mondták: "Enni mindig fognak az emberek". :D
Nem ajánlom a szakot. Több ismerősöm is végzett élelmiszermérnökként, nagyon alacsony fizetésért el lehet vele helyezkedni + sok felelősség.
Nem keresik. Ennyire egyszerű. Ha sok pénzt akarsz keresni, akkor inkább gépész legyél, vagy mechatronikai mérnök. Azok jó diplomák.
Az egyik ismerősöm kb. minimálbérért van multinál. A másik pincérként dolgozik, de TDK-zott is mellette többször.
Reálos mérnökire menj, még ha nem is a BME-re. Ha már élelmiszermérnöknek tanultál, akkor tanulj mellé mondjuk egy gépész / műszaki menedzser MSC-t, ez csak színesíti a palettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!