Ha hardverfejlesztő mérnök akarkk lenni, akkor a mérnökinfót, vagy a villamosmérnöki kart válasszam?
Villamosmérnöki, de ha a mernokinformatikus szimpibb, azzal is könnyen elerheted a célod.
Ha nem BME akkor matek emeltel jó eséllyel bent tudsz maradni, ellenkező esetben nem tudok nyilatkozni.
Nem hátrány h gimibol jöttél, sőt, inkább előny... A szakkozepesek nagyon megszivjak a matekos tárgyakkal, nálunk volt olyan aki villamossagtanbol mondta, hogy ez már sima lesz, mert szaktargy, és ő elektrotechnikai szakkozepbe kárt. Úgy meghuztak, mint a huzat, mert lényegében az is matek (analiziabol is megbukott).... De altalanossagban is kimondhato, h ha nornalis gimibol jöttél, akkor könnyebb dolgod lesz, mint egy mezei szakkozepesnek.
A fizikát is ajánlott felvenni, segít néhány tárgyban, és az is ad egyfajta szemléletet ami jó mankó lesz.
Ha hardver, akkor villamosmérnök. Ha ennyire tudod minek mennél kerülőúton?
Az hogy gimiből jössz egyértelmű előny. Kivétel talán a mérési tapasztalat, de az BME-n úgy is csak 3. év, addigra remélhetőleg lesz annyi rálátásod a szaktárgyakra, hogy nagyobb gondot még így sem okoz.
Az elektrotechnika a BME-n az erősáramot jelent (transzformátort, villámhárítót, szigeteléseket). Téged konkrétabban mik érdekelnek (processzorok, antennák, szenzorok, stb.)?
Én is könyveses voltam, most vagyok gólya bme viken. Emelt matekoztam, jól is sikerült, de ahogy eddig nézem sokat nem fog segíteni. De persze majd zh-k után pontosabbat is tudok mondani.
Remélem jó tanárokat kaptál faktra, mert ha nem az nagy szoporoller
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!