Műszaki menedzser Bsc után más mérnöki Msc?
Sziasztok!
Több válaszban is olvastam már, hogy mondjuk egy gépészmérnök Bsc-re jó ha műszaki menedzser Msc-t választ a továbbtanulni vágyó. Viszont ha ez fordítva történik, mondjuk műszaki menedzser Bsc-re épít Msc-t, mondjuk gépész-, energetikai-, könnyűipari stb. mérnökit, az jó választás? Arra alapozom a kérdésemet, hogy a felvi.hu szerint plusz kreditteljesítése ellenében lehet műszaki menedzser Bsc-vel más műszaki Msc-re jelentkezni. Szóval, szerintetek ez így hasznosabbá teszi a Bsc-n szerzett diplomát?
Előre köszönöm a válaszokat :)
Alapból a műszaki menedzser nem mérnöki diploma, hiába tanulja ugyan azokat a tantárgyakat a mérnökökkel, persze állásnál szerintem ugyan úgy betölthet egy tervezői pozíciót, mint egy gépészmérnök, ha 3D tervezésről lenne szó.
Megéri elmenni mérnöki mesterre, kérdés az mi tetszik jobban.
A nem teljes kreditelismerés annyit tesz, hogy az első évben meg kell csinálnod az intézmény által megszabott felzárkóztató tantárgya(ka)t. Ha azokat nem csinálod meg akkor kirúgnak.
Rajtad áll mennyire vagy kitartó és hogyan tudod teljesíteni, gondolom volt már olyan aki így végezte el a mestert.
Régen ez a képzés mérnök közgazdász ként futott elméletileg de ahogy olvastam egy hirlevélből a mérnök közgazdász már szakmérnöki képzés pl. a Corvinuson.
Te műszaki menedzsernek tanulsz?
Gondolom nem, mert különben tudnád, hogy gyakorlatilag labdába se rúgnak a mérnöki szakokon. Próbálj meg kitölteni egy BME VIK MSc felvételit!!! Elérhetők a korábbiak a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!