Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi egyetemen milyen a...

Orvosi egyetemen milyen a tesi? (PTE-ÁOK és SE)

Figyelt kérdés
Ez a két egyetem esélyes, másikakban nem gondolkozom. Milyen Pécsen és Pesten a tesi? Olvasgattam régebbi kérdéseket, de azok mind minimum 4 évesek, hátha van valami változás azota ezen a téren. Köszi! :D

2018. aug. 11. 21:43
 1/8 A kérdező kommentje:
azóta*
2018. aug. 11. 21:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A Semmelweisen 3 év alatt kell teljesíteni a 4 félévi testnevelést.

Nem jár érte kredit. Minden páros vagy minden páratlan héten van (tehát kéthetente) és így egyszerre tartanak 2*45 percet. Kiváltható valamilyen egyéb sportfoglalkozással (pl. lehet helyette felvenni golfot, focit, teniszt ...). Az alaptesik elég gagyik szerintem. Az a metódus, hogy 1 óra közös foglalkozás utána pedig fél óra szabad foglalkozás. Az 1 óra közös semmiben sem különbözik a gimis tesitől (futás, labdavezetés, ugrálókötél, fekvő...) ilyesmi.

2018. aug. 11. 22:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Tehát akkor, - lehet, hogy rosszul értelmeztem - ha választok valami más sportot, akár 1. szemeszterben, akkor a közös tesikre sem kell bejárni, hanem mondjuk eljárok máshová?
2018. aug. 11. 22:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A Semmelweisen én két félév tesit túrázással váltottam ki. Volt kb. 5 hosszabb túra péntekenként, nagyon szerettem. :D
2018. aug. 11. 23:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen is két évig van tesi.

Elég nagy a választék:lovaglás,tenisz,kosárlabda,stb. Általában hetente van és egy foglalkozás 90 percig tart. Szemeszterenként 10 órát kell teljesíteni. Lehet más csoportoknál pótolni is. És nem kell olyan komolyan venni,persze több csapat edzés szinten űzi.:D

2018. aug. 12. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jól értelmezed. Vagy választod a rendes tesit, amit már írtak hogy olyan mint a gimis, vagy választasz valami egyéb foglalkozást azokból amiket megadnak. Persze a jobbakra nehéz bekerülni, mert mindenki oda akar menni, de nekem is sikerült első félévben, nem lehetetlen. Van minden amit csak el tudsz képzelni: zumba, frizbi, tennisz, valami küzdősport, illetve csapatsportok is de oda inkább azok járnak akik az egyetemi csapatban szerepelnek. A túra tényleg jó, ha szeretsz túrázni, mert tömbösített péntekenként, 2 alkalom és kész is a félévnyi tesid.
2018. aug. 12. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen 5. év végéig kell teljesíteni a 4 félév tesit. Itt nincs kifejezett gimis tesi, hanem amit választas. Squash, tenisz, lovaglás, kosár, foci, ping-pong, kickbox, futás, atlétika, ilyen-olyan tánc, jóga stb. 14 alkalomból 10-n ott kell lenni. De ha jó fej a tanár, többet is hiányozhatsz. 45-60-90 percesek. Attól függ, mit veszel fel. Nekem a squash 90 percnek volt hirdetve, de csak 45 perces volt, mert ketté voltunk bontva. A tenisz pl 1 órás volt.

Sokkal jobb, mint a gimis tesi, mert itt azt veszel fel amit akarsz (és amit tudsz), amihez kedved van.

Ha letudtad a kötelező 4 félévet, azután is vehetsz még fel tesit. Arra meg annyit jársz be, amennyit akarsz mert nem függ tőle semmi.

Ja és itt is 0 kredites.

2018. aug. 29. 20:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2018. szept. 1. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!