Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosin megélni miből lehet?

Orvosin megélni miből lehet?

Figyelt kérdés
2018. júl. 29. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Szoctám, tanulmnyi, plusz én érettségi felkészítést vállaltam biosztból, kémiából és fizikából, emellett heti egy délután 4-20 és egy este 20-24 között bébiszitterkedtem.

Mindent összeszámolva rosszabb hónapjaimban havi 60-70 ezrem megvolt.

2018. júl. 29. 18:30
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon IDEIGLENES megoldás meg sajnos nem mindenki mehet, de nekem mivel szeretek vért adni, ajánlották a vérplazmadást is. Azt hiszem, minden városban, ahol van orvosi, van plazmaközpont is. Legutóbb Pécsen olyan szórólapot kaptam, amin rajta volt, hogy még páros mozijegyet is adnak. Egy pár napra ezzel biztos megmented magad, ha nincs mit enni vagy hirtelen kell valami pár ezer forint értékű dolog (pl.jegyzet).

Egyébként ahogy az előző is írta, vannak különféle támogatások és ösztöndíjak is, amelyikre jogosult vagy, mindig érdemes pályázni. Én elsőéves leszek szeptemberben és pl.félretettem a ballagási pénzemből meg a nyári munkából is az egyetemre.

2018. júl. 29. 18:58
 3/5 A kérdező kommentje:
azert ez vicc... info/mernoki szakon 100ezreket kapnak dualis kepzesre; itt meg a gyakorlat is ingyenes lol.... na mindegy...
2018. júl. 29. 19:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát nagyon semmiből. Én 5-ös átlagra tavaly is csak kb. 20.000 forint tanulmányi ösztöndíjat kaptam, az meg nem sokra elég. Barátaim akik kapnak szoctámot mondják, hogy az sem sok.

Én még gimi előtti nyáron dolgoztam, és azt félretetten, meg én is korrepetáltam első évben kémiából valamennyit, de így mindent össze vetve ha a szüleim nem támogatnának biztos éhen hallnék kb.

2018. júl. 29. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:
68%

Szülők pénzéből...

De ha jól bírod kevés alvással és szórakozással, akkor vállalhatsz mellette munkát, szorgalmi időszakban azért nem kell megszakadni orvosin sem.

2018. júl. 29. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!