Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egytemisták, ti mennyi pénzből...

Egytemisták, ti mennyi pénzből tudtok megélni egy hónapban?

Figyelt kérdés
Ha duális képzésre megyek, az havi 80 ezer ft-ot fizet, amiből 30 ezer ft lesz a kollégium, marad 50 ezer ft. Ez mire elég? Ti kijönnétek ennyiből?
2018. máj. 4. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Havi 40et költök körülbelül, ez fedezi az étkezésem hétköznaponta, meg a diákbérletet a BKVra.
2018. máj. 4. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát próbáld meg kiszámolni, végülis te tudod, hogy mire költesz és mennyit. A kollégium akkor adott, ezen kívül marad az étkezés, utazás és szórakozás, amik viszonylag nagyobb tételek. Az étkezésbe bele kell kalkulálni, hogy tudsz-e otthonról kaját vinni, ami a hét elején elég vagy az egészet neked kell megoldanod és a koliban is tudsz majd főzni, ami szintén olcsóbb, mintha minden nap étterembe, kajáldába járnál. Az utazást költségét is meg tudod saccolni, busz/vonat bérlet vagy kocsival jársz, milyen időközönként szeretnél hazamenni, ezt is ki lehet számolni. Szórakozás és hobbi pedig szintén olyan, hogy a te igényeidtől függ, hogy jársz-e bulizni, van-e valamilyen hobbid, amire kell költeni pl. sport vagy zene vagy akármi. A többi költség pl. ruházkodás, tisztálkodás, egyetemi költségek pl. jegyzet stb., az már szerintem elenyésző ezekhez képest, de aztán ez is olyan változatos lehet, ahány ember annyi szokás.

Nekem kb. 160.000 egy hónap, de én sokat utazok és albérletet is kell fizetnem, tulajdonképpen ezek viszik el a legtöbb pénzt...

2018. máj. 4. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb 60 ezer a havi kiadás, habár a koli csak 12 ezer. A többi a bérlet, hazautazás, kaja meg apróságok (tisztálkodószerek, tanszerek stb, ami épp elfogy).
2018. máj. 4. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:
5ezerből megvagyok. Csak kenyeret eszek vízzel, egy kicsit már unom de megvagyok.
2018. máj. 4. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!