Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mikor kapok hivatalos értesítő...

Mikor kapok hivatalos értesítőt az egyetemről?

Figyelt kérdés
Lehet buta kérdés, de a nemrég kiküldött sms mennyire számít hivatalosnak? Ha elértem a ponthatárt, felvettek vagy ez csak ez jelzés? Mikor kapok hivatalos levelet?

2018. júl. 25. 21:18
1 2
 1/12 anonim válasza:
82%
nekem ugyanez..
2018. júl. 25. 21:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak formaiság. Van, aki nem is adta meg a mobilszámát. Levelet 1-2 héten belül kaptok.
2018. júl. 25. 21:25
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha elérted a ponthatárt, felvettek. Sms-től függetlenül. Ez a lényege a ponthatárnak. Különben mi értelme lenne? :) Levelet majd később kapsz, pár hét, ahogy írták.
2018. júl. 25. 22:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Kedves #3., köszönöm, jogos amit írtál!
2018. júl. 25. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is örültem a fejemnek, aztán egyik ismerősöm jól "arcon is vágott", mert szerinte az sms-t csak a felvi rendszere küldte és egyáltalán nem biztos, hogy fel is vettek, várni kell a sulira, hogy emailben írjanak vagy küldjék a papírokat. Persze ez szerintem hülyeség.

Nekem unokatesóm tavaly felvételizett és valamiért nem kapott sms-t (elvileg megadta a számát), viszont a papírokat körülbelül két héttel később kapta meg. Szóval ne ijedj meg, ha a napokban nem kapsz még semmit. :)

2018. júl. 26. 07:07
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

"Ha elérted a ponthatárt, felvettek."

Hát ez így nem teljesen igaz. Ha pont a ponthatáron van valaki, akkor lehet, hogy pont lecsúszott róla. Pl. van 10 férőhely, 9-et felvesznek 300 ponttal és 299 a ponthatár, de van még 20 jelentkező, akinek 299 a pontja. Ezek közül csak egy fog bejutni, ennek ellenére mind a 20 megkapja SMS-ben, hogy elérte a ponthatárt.

2018. júl. 26. 15:10
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Jézusom, utolsó ne terjeszd a hülyeséget. A ponthatár úgy van megállapítva, hogy sorba rakják az embereket, és ha ötvenet vehetnek fel, akkor az ötvenedik ember pontja lesz a ponthatár. Ha az 51. embernek is annyi pontja van, akkor vagy 51 embert vesznek fel, vagy 49-et, de akkor nem az ötvenedik, hanem a 49. ember pontja lesz a ponthatár. Kérdező, nagyon kérlek ne hallgass a hülyeségre és inkább olvass utána te is, ha elbizonytalanodnál.
2018. júl. 26. 15:22
 8/12 anonim ***** válasza:
65%

"...Ahol a kapacitásszám alatt van a jelentkezők száma, a ponthatár várhatóan 280 pont lesz. Ott alakul ki ennél magasabb ponthatár, ahol túljelentkezés van, és ezért rangsorolni kell. A felvételi döntés során, aki eléri az adott jelentkezési helyén a ponthatárt, azt fel kell venni (kivéve, ha egy sorrendben előbb megjelölt jelentkezési helyén már felvételt nyert), aki nem éri el a ponthatárt, azt arra a képzésre nem lehet felvenni. "

[link]

2018. júl. 26. 15:29
 9/12 A kérdező kommentje:
290-es ponthatárnál 326 ponttal mennyire biztos a helyem? Tudom, elég ramaty, sajnos elszúrtam és ennyire sikerült, ez van.
2018. júl. 26. 15:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszokat el sem olvastad? Ha ponthatár felett vagy, akkor felvettek...
2018. júl. 26. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!