Mit kell tudnom kezdőként a Debreceni Egyetemről és elvárásairól?
KB. 1 év múlva mennék a Debreceni Egyetemre (ha felvesznek) és szerintem a pontom simán meg lesz rá, és nem konkrétan a tanulásra és a kreditekre értem a kérdést, hanem inkább a kollégium részére. Én kollégista lennék ott és az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni egy tapasztaltabb személytől:
- Az Egyetemnek a kollégiumaiban csak alapvető szabályok vannak (pl.: kulturált viselkedés, stb.) azaz nincs olyan hogy takarodó, meg hasonló, mint a középiskolai koliban?
- Ha bekerültem, érdekelne a tantárgyak összeállításának folyamata, mivel mindenki maga állítja össze az órarendjét. (Ennyit én is tudok). Le tudja ezt írni valaki?
Lehet, hogy elég buta kérdésnek tűnhet az első kérdés, de még újonc vagyok e-téren, és minden hasznos választ megköszönök! Ezek a fő kérdéseim, de azt is megköszönném, ha valaki plusz információkkal is tudna szolgálni, mivel nem sokat tudok ezzel kapcsolatban.
A nyílt napokat azért találták ki az egyetemeken, hogy minden érdeklődő minden kérdésére autentikus választ kapjon!
Így van ez Debrecenben is. Menj el, nézz szét, kérdezz meg mindent, és a saját benyomásaid szerint dönts!
Ja és ingyenes!
Azért fontos hogy milyen karról beszélünk. Például orvosin, fogorvosin, gyógyszerészetin fix az órarend. Ebbe kell beleilleszteni tesit, kötelezően választható, szabadon választható tárgyakat beilleszteni (amennyiben veszel fel)
Kolikról annyi hogy 15 darab van Debrecenben, bármelyikbe jelentkezhetsz, nyilván célszerű azokba jelentkezni elsősdlegesen, melyek közel vannak az oktatási helyszínekhez. Általánosságban elmondható, hogy közelező elfoglaltságok, takarodó nincs (hogy is lehetne ha sokáig kell tanulni?).
Ha hajnal 4kor mászol haza, akkor se fogja senki megkérdezni hogy mit csináltál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!