Pécsi orvosi egyetemről mit érdemes tudni?
Én anno tíz éve közép kémia érettségivel felvételiztem akkor azzal nem volt problémám. Emelt kémia mellett elvileg az elvárásoknak nem kellene gondot okonia.
Mire vagy kíváncsi a vizsgákkal kapcsolatban?
Amennyiben bejuttál, azért az emelt kémiád nem lehetett olyan botrányosan rossz.
Ha tanulsz, akkor simán menni fog.
Vizsgák? Majd meglátod.. felesleges leírni, mert addig változhat a követelmény, stb. Úgyis látni fogod időben.
Szia!
Én idén érettségiztem, emelt biosz-kémiát tettem, és orvosira jelentkeztem, bár első helyen Szegedre és másodikon Pécsre.
Tavaly én js így voltam vele, mint te, mindig halogattam a kémiatanulást, főleg mert bioszból versenyeztem és abban volt sikerélményem, a kémia pedig olykor elszomorított. Órákon mindig ötös voltam, de mondjuk az elején egy emelt feladatsor kitöltése nagy gondot okozott.
Én megembereltem magam, és az Ötösöm lesz kémiábólt elejétől a végéig megcsináltam, ami elsőre nem ment, azt többször is, ezzel párhuzamosan pedig elméleteztem. Ami nagyon fontos, hogy ne magolni próbáld az elméletet, hanem megérteni. Rajzolgass, ha úgy könnyebb. Én pl a szénhidrátokat tanultam vizuálisan.
Minél többet tudtam kémiából annál inkább megszerettem a végére, és annál jobban szerettem leülni mellé. Türelem kérdése az egész, szerintem ez egy olyan tantárgy, aminek be kell érnie.
A rajzolgatással és a rendszeres napi számolgatással, valamint az összes eddigi érettségi megoldásával így 84% lett az emeltem. 86 lehetett volna, de nem kaptam meg a pontot a jogos fellebbezésemért :/ de ez van, nem számít.
Sok sikert!:)
"Én annyit jegyeztem meg, hogy Pécsen nem első, hanem második félévben kezdődik az anat. :D" Én ennyi erővel meg annyit jegyeztem meg, hogy Budapesten van fél év ismételni anatot a szigorlat előtt, mivel ők előbb kezdik. Na bumm. Attól, hogy Pécsen fél évvel később kezdődik az anat, még ugyanazt a 3 féléves anyagot kérik számon a szigorlaton, csak Pécsen nincs félév átismételni a szigorlati anyagot, hanem a neuroanatómia/neuroszövettan félévében van egyből a szigorlat. Nem lebutított, OKJ-s anyagot adnak le, ugyanazt kell tanulni a POTE-n, SZOTE-n, DOTE-n is, mint a SOTE-n.
De ha már az anatnál tartunk, Debrecenben pl a szigorlatnak nem része a neuroanatómia. Náluk a "szigorlat" után van egy neuro kollokvium, illetve a DOTE-n szövettan és anatómia szintű vizsgákat lehet KIVÁLTANI évközi ZH-kkal. Szegeden nem kötelező a fejlődéstan (aki orvosis, tudja, hogy ez mekkora könnyítés másodévben). Csak a miheztartás végett.
Mindegyik orvosi nehéz, mindegyiknek más a nehézsége.
#7-es
Félreértettél. Nem jelentkeztem Budapestre, csak vidéki orvosit jelöltem meg. Nem gondolom, hogy akármelyik orvosi különb lenne a másiknál. Meg amúgy is mindenhol ugyanaz az anyag, csak máshogy osztják szét, de ebben nincs jó vagy rossz. Annyira bírom az ilyen embereket, akik egy sima hozzászólásból is kilátják a rosszindulatot. Nekem pl.azért fontos ez az anat mikor kezdődik dolog, mert a Sobotta 42 ezer, használtan is legalább 30, és nem mindenkinek teszik a segge alá a pénzt. Én pl.kiszámoltam már a nagyobb kiadásokat (pl.könyvek/jegyzetek, koli egész évre, gólyatábor + kell egy bicikli stb.) és félreteszek rájuk. És bocs, de nekem nem mindegy hogy mikor adok ki 42 ezret a Sobottára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!