Ha bekerülök egy egyetemi kollégiumba, ott mik a követelmények bennt alvás területén?
Szintén megértem az első válaszolót. Lehet, hogy Veszprémben kapkodnak a kollégistákért, ez itt Pesten nagyon nem így van. Itt sokan vannak, akiknek tényleg horror árat kell fizetniük, mert nem kerülnek be koliba, de mondjuk több száz kilométerre laknak. Sok helyen szociális alapon nehéz bekerülni, azt mondják, hogy te nem vagy rászorult, de közben azért havi 60e-t + rezsit azért neked is nehéz kicsengetni.
Ezért kérdező ha tényleg elenyésző időszakot aludnál bent, ne foglald el a helyet olyanoktól, akik szinte mindig ott lennének, ténylegesen szükségük van a helyre.
A gyerek dolgozik, miközben párhuzamosan tanul gyp-t és pszichológiát...
Viszont mivel az édesanyám bejelentett lakcíme az, ami a miénk (sajnos betegsége miatt bentlakásos intézetben él, ahova bejelentkezni nem lehet), az elte meg nem fogadta el az intézmény igazolását, csak az érdekelte, hogy ide van bejelentve, mennyi a nyugdíja, hiába lakunk 250 km-re, Zalában, és hiába ment 480 feletti pontszámmal, nem kapott helyet.
Szóval add meg nekem a jogot, hogy hadd legyek dühös, ha valaki meg szórakozásból foglalja a helyet.
egyébként nálunk fél éve bevezették, hogy szorgalmi időszakban havonta átlagosan heti 3 éjszakát a koliban kell aludni, pont az olyanok miatt akik bekerülnek, de igazából nem is ott alszanak :)
BME, Bercsényi kollégium
A néhai NYME-n volt belőle elég nagy botrány, hogy brahiból helybeliek (!) is beköltöztek egy csomóan, mert az elsősöknek alanyi jogon járt a férőhely. Kutyát nem érdekelt, hogy mások meg kiszorulnak, volt aki reggel fél 5-kor kelt, hogy beérjen reggel 8-ra órára. Szóval elég kényes kérdés. Félév közben sikerült nekem is bekerülnöm, akkor is csak szociális alapon. Különben nem is tudtam volna bejárni tanulni. Nappalin meg ugye számolják a hiányzásokat.
Van olyan érzésem hogy a kérdező csak provokálni jött ide, és ahogy az előző válaszokat elnézem, sukerrel.
Köszönöm szépen, akik nem kezdtek el egyből, láttatlanul,csupán egy kérdés alapján ítélkezni, és értelmes válaszokat adtak! Akik szerint “brahiból és viccből” venném el a helyet, annak leírom helyzetem. Kb. 40-45 km-re lakom Pesttől, busszal egy-másfél óra beérnem. Viszont csak Pestre! Mert onnan az egyetemem még legalább egy órányi utazásra van, így összeadva az utazásom az átszállásra várásokkal, kb 3 órát tenne ki. Este 9-re hazaérek jó esetben, másnap kelhetek 5-kor még akkor is, ha csak 10-től van órám, mert nagyon rossz a közlekedés és a csatlakozás. A szüleim sem engednének szívesen esténként egyedül utazgatni, télen meg pláne.ezért mennék kollégiumba. Viszont, ha csak mondjuk keddtől csüt.-ig lenne órám, akkor lehet már csüt.-ön hazamennék, vagy nem jönnék vissza hétfőn, csak kedd reggel. Ezek tervezetek, nehogy megkövezzetek, de így is a kényes esték/éjszakák száma 2, és nem miattam, hanem amiatt, mert így lennének óráim!
Sajnálom, akik úgy érzik egy hülye kérdéstől, hogy máris mások elől veszem el a helyet, amikor még az sem derült ki pontosan, hogy felvesznek-e az egyetemre, de gratulálok nektek. Tényleg anonim módon könnyű másokra mutogatni, igazából tényleg csak annyit tudok mondani: SAJNÁLOM, akiket úgy megkeserített az élet, hogy már mindenben csak a legrosszabbat látják, és egy kérdésből leszólják az embert. Csak ennyit akartam írni nektek, kedves rosszakarók, hogy lényegtelen igazából, mert úgy sem rajtatok fog múlni, hogy bekerülök-e koliba. Inkább olyan kérdésekre válaszoljatok, amire normális, értelmes választ tudtok adni! Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!