Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha bekerülök egy egyetemi...

Ha bekerülök egy egyetemi kollégiumba, ott mik a követelmények bennt alvás területén?

Figyelt kérdés
Itt én arra gondolok, hogy van-e olyan, hogy heti legalább x napot bennt kell aludni, vagy hogy ezt nézik-e ott, vagy hogy működik ezeknek a rendszere. Pl hogyha én nem lakom olyan messze, és inkább hazamegyek, vagy barátnőknél, barátomnál alszom mondjuk a hét nagy részében, akkor van-e kötelezettségem, ha felvettek oda. Sajnos erre nem nagyon találtam a neten választ :/

2018. júl. 16. 20:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
33%
Ha meg tudod oldani másképp, akkor miért foglalod a helyet olyanok elől, aki nem tudják megoldani? Tudod mennyibe kerül egy albérlet??? Gerinc hol maradt?
2018. júl. 16. 20:48
 2/21 anonim ***** válasza:
81%

első neked meg mi a tököm a bajod?..

Ez egy egyetemi koli nem általános iskolás:D Ha bekerültél akkor jösz mész amikor akarsz.

2018. júl. 16. 21:12
 3/21 anonim ***** válasza:
30%
Talán az, hogy mások meresztik a seggüket otthon, és foglalják a szobát, aki meg nem fér bele vidékről, az fizet cirka hetvenet meg rezsit, mert őfelsége csak heti 4 napot alszik a barátjánál, de azért kell az ágy. Esetleg ilyen bajom lehet... esetleg...
2018. júl. 16. 21:46
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
Úgysem azokat veszik fel a kollégiumba, akik a kollégium közelében laknak.
2018. júl. 16. 22:00
 5/21 anonim ***** válasza:
98%
ha kevés a hely, ő a közelbe lakik, te az ország másik felén, és valami értelmes érettségi eredményed van úgy is téged vesznek fel előbb. Másrészről nálunk Veszprémbe mondhatni luxuskoli van, de aki koliba jelentkezik mindig kap helyet, mert több a koli hely, mint a jelentkező, szóval nem tudhatod, hogy ő hova akar menni..
2018. júl. 16. 22:36
 6/21 anonim ***** válasza:
90%

Másrészt pedig akinek olyan rossz az anyagi helyzete, azt általában mindig felveszik, hiszen ezt nézik leginkább. Nyilván lehetséges, hogy valaki ennek ellenére nem akar albérletre költeni, de annak azt tudom javasolni, hogy költözzön albiba, jeletkezzen várolistára, és érdeklödjön oktober/november körül a koliban, mert olyankor nagyon sok üresedés van (feladja a sulit, albiba költözik, stb).

Elsö, ezt nem lehet elöre tudni. Lehet hazajár, de ha reggel 8tol vannak orái és nem ér be másképp, ott kell aludnia a koliban. Lehet átmehet néha a barátjához, de mi van, ha mégsem, olyankor az utcán aludjon? Mindenkinek ugyanannyi joga van kolit bérelni, nem szabhatják meg.

Kérdésre visszatérve, természetesen akkor alszol ott amikor akarsz, nem tudják és nem is akarják ezt ellenörizni.

2018. júl. 16. 22:48
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Senkit sem érdekel. A lényeg, hogy fizesd a díját. (Inkább csak annyi, hogy anyagilag sokkal jobban megéri, ha mindig koliban alszol, mintha alig.:D Pl.15ezer a koli, valaki 30napot alszik ennyi pénzért ott, más meg 8-at...)
2018. júl. 17. 00:35
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell, nem érdekel semmit. :D

Ez tényleg nem olyan kötött már, mint a középiskolás kollégiumok, senki nem foglalkozik azzal, hogy te mit csinálsz.

Egyébként sem tartják számon szerintem, hogy ki mennyit van bent. Egyedül a vendégeket szokták felírni egy listára, hogy ki mikor jött és ment el.

2018. júl. 17. 02:07
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
senkit*
2018. júl. 17. 02:07
 10/21 anonim ***** válasza:
15%
Albit fizető szülőként megértem az első válaszolót...
2018. júl. 17. 06:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!