Mennyire lehet hinni az egyetemek elhelyezkedési statisztikáinak? Kamu az egész?
Mit olvasok a (volt) egyetemem honlapján nyitóoldalon nagy betűkkel?
A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.
A frissen nálunk végzett, állást kereső diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Na most ez szerintem úgy kamu ahogy van.
Ha 97% akkor tkp minden ember el tud helyezkedni.
Én a velem együtt végzettek zömével tartom a kapcsolatot és SENKIRŐL nem tudok aki el tudott volna a diplomájával helyezkedni. Senkiről!
Persze melózik mindenki na de mit. Bolti eladó, vendéglátás, operátor-én pl ügyfélszolgálatos vagyok. Köze semmi a diplomámhoz...
Kinek szólnak ezek a kamuk?
"A statisztikák sokszor torzítanak, arra nem mindig lehet adni."
Na de állj... hát egy leendő diplomás egy felvételiző mégis mi a búbánatot nézzen ha nem a statisztikát---akkor mégis mit?
Például megpróbál érdeklődni olyanoktól, akik azzal az adott szakmával foglalkoznak akár ismerős, rokon vagy bárki által, plusz ha van rá lehetősége megkérheti hátha elmehetne pár napra megnézni, hogy mivel is foglalkozik az adott illető, akinek a szakmáját ő választaná.
Pályaválasztás előtt nem könyvből kell kiválasztani egy szakot leírás alapján, hanem elmenni és megnézni illetve érintettektől érdeklődni, hogy a gyakorlatban mi a helyzet az adott szakmával kapcsolatban.
"Például megpróbál érdeklődni olyanoktól, akik azzal az adott szakmával foglalkoznak"
Megtettem. és? Neki sikerült nekem nem erről ennyit.
Van aki 8 elemivel milliárdos vállalkozást épít fel, van aki meg akadémiai doktorival kapja a kutatói 120 nettós ösztöndíjat....
erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!