Mennyire lehet hinni az egyetemek elhelyezkedési statisztikáinak? Kamu az egész?
Mit olvasok a (volt) egyetemem honlapján nyitóoldalon nagy betűkkel?
A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.
A frissen nálunk végzett, állást kereső diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Na most ez szerintem úgy kamu ahogy van.
Ha 97% akkor tkp minden ember el tud helyezkedni.
Én a velem együtt végzettek zömével tartom a kapcsolatot és SENKIRŐL nem tudok aki el tudott volna a diplomájával helyezkedni. Senkiről!
Persze melózik mindenki na de mit. Bolti eladó, vendéglátás, operátor-én pl ügyfélszolgálatos vagyok. Köze semmi a diplomámhoz...
Kinek szólnak ezek a kamuk?
"Ezzel egyébként elég nagy kárt okoznak az embereknek, mert megtévesztik a felvételizőket."
Szerintem akinek van egy csöpp esze és meglát egy ilyen számot kapásból osztja kettővel és talán a fele igaz.
Talán de még az se.
Figyelj, amikor már a tanárok is azt fejtegetik az előadások alkalmával, hogy több száz helyre be kell adni majd az önéletrajzunkat, hogy egyáltalán behívjanak interjúra, és hogy érdemes félretenni azokra a hónapokra amíg találunk állást, ott már tényleg bajok vannak! :D
Nálunk kötelező szakmai gyakorlat volt fél évig, borzasztóan van megszervezve az egész, nincsenek szoros együttműködések versenyképes, erős cégekkel, ad hoc jellegű az egész, ezért többen inkább csak lepapíroztuk ilyen-olyan ismerősök cégeinél, úgy, hogy egy napot sem dolgoztunk ott, de egyébként máshol helyet sem kaptunk volna.
A minek van ilyen képzés jó kérdés, a 4 év alatt amíg a diplomámat megszereztem 5 féle képzési rend alapján indították a szakot, egyik sem ért semmit, most a képzés nevét változtatták meg, az biztos segíteni fog! :D Egyébként olyan pozíció vagy állás amit ezzel a diplomával biztosan megcélozhatsz és be tudsz tölteni nem létezik (lehet, hogy túlzok de nem sok akad), egyszerűen értelmetlen a képzés a jelenlegi formájában.
A szak jelenleg Vidékfejlesztési agrármérnök (VA) néven fut, korábban GVA senkinek nem ajánlom! :D (Ötösre diplomáztam szóval nem az elkeseredettség mondatja ezt velem.) A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2 éve megszűnt szóval tényleg nem könnyű állást találni a szakmában.
"Vagy ha tényleg ennyire nem kell senki a szakmában akkor minek van még ilyen képzés?"
Az alábbi helyeken tedd fel ezt a kérdést
- adott egyetem
-nemzeti akkr bizottság
-emmi
- MTA professzorok köre
-felsőokt kancellária
- educatio kht
Oké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!