Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Más szak tantárgyait is...

Más szak tantárgyait is felvehetem az egyetemen?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy most elkezdem az A szakot, de tudom előre, hogy jövőre elkezdek egy B szakot is. Felvehetem a B szak tárgyát is, ha a Neptun engedi? Vagy meg kellene kérdezni az oktatót? Esetleg teljesen esélytelen?

A Debreceni Egyetemről van szó, ha számít.

2018. júl. 1. 12:53
 1/4 anonim ***** válasza:
32%
hát szerintem csak akkor ha van valami átfedése a kettőnek. Ha tárgyfelvételkor jelzi, hogy felvehető az adott tárgy, akkor nem hinném hogy lenne akadálya. De ha nincs benne a listába, akkor nem tudod. Hisz a B szakra még nem vagy bejelentkezve úgymond
2018. júl. 1. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk az ELTE-n szabválként fel lehet venni, ha nincs előfeltétele, és van még hely
2018. júl. 1. 13:14
 3/4 A kérdező kommentje:
A két szak teljesen más területen van. Ha szabválként sikerülne felvenni, azt el lehetne fogadtatni a következő évben? Továbbá, levelező tagozaton "nappalis" (hétköznap tartandó) órát fel lehet venni?
2018. júl. 1. 13:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyszer olvastam itt egy kommentet, hogy az illető FOK-ra jelentkezett de ÁOK-ra vették fel. Ő azt írta, hogy vitte rendesen az ÁOK-t és ami meg fokra kellet pár tárgy, azokat valami dékáni kérelemmel intézte el, hogy felvehesse. Újraérettségizett, felvették FOK-ra és a másodévet másodéves FOK-osként kezdte. (orvosi és fogorvosi között sok az átfedés, de van pár tárgy ami orvosin nincs és azt csinálta még pluszba, mert azokra épül később sok minden)
2018. júl. 22. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!