Milyen tanácsokkal látnátok el, mint kezdő tanárt?
Köszönöm az eddigi válaszokat, várok továbbiakat is.
Nyelvszakos vagyok egyébként
#2 vagyok
Akkor viszonylag konnyebb dolgod van,marmint en azert elveztem az angol orakat ,mert tanarno vetitett ki feladatokat,fejtoroket, igy tanultuk akar a szavakat,be lehet vetni a kahoot-ot is,nem tudom ismered-e, de olyan oldal ahol te tudsz osszeallitani kerdeseket,azt kivetited es a diakok az opciok kozul valasztanak,egy igy akar egy orai munka 5 is lehet szerezni. Felev elott utolso egy ket hetben egy filmmel sosem lehet melle fogni.
Nálunk eddig 3 kistanár járt, ahogy az egyik előző is írta, a túl gyors tempó elég nagy probléma volt. Erre mindenképp próbálj figyelni:)
Az egyik kistanár iszonyatos teret engedett a nyalizásnak. Na kérlek, bármit, csak ezt ne...persze biztosan lesz olyan diák, akit jobban kedvelsz majd a többieknél (ez amúgy nem is baj, emberek vagyunk), de egy jó oktató szerintem ezt nem érezteti vagy legalább nem egy egész csoport előtt nyilvánvalóan.
Illetve szerintem a magánéletedet is érdemes valamennyire elszeparálni. Nem azt mondom, hogy fapofa legyél, akivel soha semmilyen közvetlenség nem megengedett, de pl a gyakornok töritanárunk faces profilja tele volt full részeges partifotókkal, ami szerintem egy felnőtt embernél már elég ciki...(tényleg abból a tipikus züllött fajtából való képek voltak, nem csak egy-egy kulturált romkocsma vagy ilyesmi ja és rendszeresen posztolta őket, mikor pl úgy tudtuk, hogy beteg 😏).
Van egy tanár ismerősöm aki szintén gimiben tanít. Ő mindig azt mondja, hogy távolságot kell tartani, és ő ezt úgy oldja meg, hogy mindenki magázza őt, és ő is magázza a diákokat. Van egy olyan tanítványa is, akinek a szüleivel nagyon nagy barátok és régóta ismerik egymást, sőt nyaralni is voltak sokszor együtt, úgy hogy a tanítványa is ott volt. De ő meki sem engedi a tegeződést, és ő is magázza.
Dee ha saját tapasztalatból akarok beszélni, akkor szerintem az a legrosszabb egy tanárban amikor látszik rajta, hogy izgul/szerény/visszafogott. Ha ez meglátszik, nem fognak tisztelni és lehet ki is kezdenek veled. Az első pillanattól kezdve legyen meg a kis szigor és a magabiztosság.
Hehe. Egy cimborám a fősuli után szaktanár lett a régi középsulinkban. Fiatal srác elég alacsony is.
Első óráján 9. osztállyal közölte: Srácok én nem fogok fegyelmezéssel bajlódni. Aki beszól, megbukik.
És az óráján rend volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!