Szerintetek nem igazságtalan hogy a foszk képzésesek ugyanúgy ott lehetnek a diplomaosztón holott nem is ugyanaz a kimeneti követelmény?
Egyes foszk képzésen szakdolgozatot se kell írni, így meg se kell védeni értelemszerűen, illetve nyelvvizsgát se kell tenniük, csak tételt húznak és ennyi, mégis ott lehetnek a diplomaosztón és kapnak oklevelet. Sokaknak meg alapképzésen 2 nyelvvizsga kell és természetesen szakdolgozat, plusz nem is egy tétel húzása, de nyelvvizsga hiányában nem kapnak semmit.
Ez nem igazságtalan így?
FOSZKot végeztem el , 2nyelvet beszélek (német, angol ) folyékonyan.. jelenlegi bérem informatikába közel 600ezer ft. Pontosat nem írok, se más egyebet.
Nem kell őket pedig lenem becsülni, egyik friss diplomás barátomat nem vették fel a multihoz, helyette KOZEPFOKU OKJ-s rendszergazdát vettek fel mivel 10en éves gyakorlata volt.
Nálam is volt olyan hogy egy diplomás kollégám szart se tudott semmiről ,míg oda nem ment szintén egy kis rendszergazda elmondani neki h mizu.. Nyilván fordítva israkjak igaz... itt a tapasztalat a lényeg.. az hogy büfés szakma az marhaság..Csak nem vagytok vele tisztába , csak olvastok egy két internetes dolgot még pár hulye azt mondja , es már nektek is azt kell mondani.
Pl valaki lerakja a könyvelőit , mint unoka nővérem + francia , német, angol tárgyaló képes..és felvettek egy multihoz mint könyvelő es van mikor tárgyal is nekik stb..és nem kis pénzért és FOSZK ot se végzett , sima okj. És többet keres mint nem egy diplomás.
Ez ugyan így vissza fele is igaz nyilván. De nem kell lenézni őket. Legalább ha már DIPLOMASAK vagytok viselkedjetek is úgy, bár névtelenül..😂😂 ennyit akartam.. es irigyellek hogy ez a legnagyobb bajod egyébként! :D
Írtam olyat hogy ez a legnagyobb problémám? Vagy olyat írtam hogy az okj-s szakmák nem érnek semmit? Nem kéne kiforgatni a másik szavait.
Tisztában vagyok vele, hogy pl a mérlegképes könyvelői végzettség milyen sokat ér. Én ezekre egy rossz szót sem írtam. Azt írtam, hogy a foszk az gagyi, és sokan úgy állitják be, hogy ők diplomát kaptak. Az hogy te okosabb vagy a többi foszkosnál, ritka kivétel.
De először értelmezni kéne azt amit leírtam és nem okoskodni. Köszii!
Részben van benne valami. Ebben igazat adok, hogy átadón meg úgy "amblokk" olyankor el vannak kicsit szállva. Mint ha diplomát kaptak volna. De attól függ hogy nézzük ezt is. Csak örülnek, mert lehet számukra az is nehéz volt. De az is lehet hogy csak egyszerűen nagyképű senki. Diplomásokként is van ilyen egyébként:D akik azt hiszik alap diplománál.hogy a doktoriert mennek ki.:D
Egyébként igazam van szerintem , de neked is igazat adok. :) nálunk a HR-esek voltak ilyenek. Mármint HR asszisztensek ugye... pedig szegények azzal nem sokat érnek, érettségivel +protekcióval is belehet kerülni olyan helyre mint azzal az oklevéllel egyébként:D de nyilván több tudásuk van..stb.. De ahh.. FOSZK képzés amire azt mondom hogy rendben van teljesen esetleg tovább tanulni is jó lenne utána az az informatikai mérnöki rendszergazda , fejlesztő stb... infó terület.. esetleg a pénzügy területen amit írtam , de a gazdasági szektorokba is a lényeg inkább a nyelv már,mert rajtuk kívül 500an beadjak akik diplomásak is és szívás.. esetleg így a könyvelői ugye.. hirtelen több nem jut eszembe..
Jaaj nem idegeskedek ezen :D meg a kérdés is régi.
igazat adok neked azokban amiket leírtál. elfogadom az érveid.
egyébként szerintem sok okj többet ér mint egy diploma. a foszk meg akkor éri meg ha valaki esetleg továbbmegy bsc-re. gratulálok a 2 nyelvvizsgádhoz. nekem is annyi van. Látszik hogy te nem ragadtál le egy szinten hanem képezted magad. Ìgy nem csoda a magas fizetés.
Jó éjt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!