Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek nem igazságtalan...

Szerintetek nem igazságtalan hogy a foszk képzésesek ugyanúgy ott lehetnek a diplomaosztón holott nem is ugyanaz a kimeneti követelmény?

Figyelt kérdés

Egyes foszk képzésen szakdolgozatot se kell írni, így meg se kell védeni értelemszerűen, illetve nyelvvizsgát se kell tenniük, csak tételt húznak és ennyi, mégis ott lehetnek a diplomaosztón és kapnak oklevelet. Sokaknak meg alapképzésen 2 nyelvvizsga kell és természetesen szakdolgozat, plusz nem is egy tétel húzása, de nyelvvizsga hiányában nem kapnak semmit.

Ez nem igazságtalan így?

2018. jún. 4. 16:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Szerinted...
2018. jún. 4. 18:43
 12/25 A kérdező kommentje:
A szülői támogatás meg nem tudom hogy jön ahhoz, hogy ki mire jár. Nem a szüleidtől függött, hogy te hogyan teljesítettél középiskolában, és hány pontot sikerült szerezned a felvételire. Ha ott jobban tanulsz, akkor gondolom felvettek volna alapképzésre. De mint írtad, a foszkra könnyebb volt bekerülni. Tehát nem volt elég pontod a bsc-re. Azért ezt nem a szüleidre kéne fogni szerintem.
2018. jún. 4. 18:47
 13/25 anonim ***** válasza:
27%
Nem kellene mindenkit lenézni, akinek nem lesz diplomája, hanem pl. Foszkot végez. Simán megeshet, hogy jobban fog keresni, mint Te a diplomáddal.
2018. jún. 4. 19:46
 14/25 anonim ***** válasza:
20%
Egyetértek a kérdezővel. A foszk nem más, mint büfé-ruhatár. Na ezért meg is szűnt jópár foszk képzés. Aki komolyan veszi a szakmát, az úgyis bsc-re jelentkezik. Ott legalább van színvonal.
2018. jún. 6. 00:51
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

Edes Istenem, es ilyenek kapnak diplomat.

Mi lenne, ha vegre a sajat dolgoddal torodnel? Szerintem elobb magadban tegyel rendet, mert aki elegedett a sajat eletevel, azt nem boritjak ki ennyire masok velemenye. Ha ennyire tisztaban vagy a sajat szakod ertekevel, miert nem alltal odebb emelt fovel, ahelyett hogy itt pattogsz?

Kepzeld el, elso korben FOSZKra jelentkeztem, mert regen erettsegiztem, igy olcsobb volt, mint ujraerettsegizni. Annyira ertektelen papirt es tudast kaptam, hogy csuszas nelkul, a szakmai gyakorlati felev alatt elhelyezkedtem szakmaban, azota is ott dolgozom es tovabbjelentkezve alapkepzesre, szinten csuszas nelkul, munka mellett megszereztem a diplomat is.

Egyebkent jol irtak korabban, mit is keresel ott a diplomaoszton, ahol msc es phd vegzettek is megkapjak a papirt? Annyira igazsagtalan, hisz nem egy szint a ketto :)

2018. jún. 6. 09:04
 16/25 A kérdező kommentje:
#14: Köszönöm az egyetértést. Viszont látod, hogy az itteni kommentelők közül sokaknak a FOSZK-ot is gondot jelent végigjárni. Mert szerintük nehéz. Hogyne. Azt se tudják milyen megírni, vagy megvédeni egy szakdolgozatot de ők egyetemet végeztek :D Jobb is megszüntetik ezeket. Felesleges 2 éves baromságok azoknak, akik nem tudtak összeszedni annyi pontot hogy bejussanak diplomás képzésre. Felesleges bizonygatni a fordítottját ennek.
2018. jún. 6. 09:45
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon beszűkült a látóköröd, nem mellesleg nagyképű is vagy. Én egyetemista vagyok, de soha nem néztem le senkot, aki nem. Nem tudhatod, hogy miért nem egyetemre jár, lehet, hogy nincs rá lehetősége, de Te ebbe bele sem gondolsz. Egyébként attól, hogy valaki egyetemre jár, még lehet unintelligens. Vannak sokkal fontosabb emberi értékel, mint egy végzettség.
2018. jún. 6. 10:47
 18/25 A kérdező kommentje:

Oké. :) Nem nagyon érdekel. Te ezt gondolod, én meg azt. Gondolom nem te fogod nekem megmondani,hogy mit csináljak.

De azt továbbra is tartom, hogy a középiskolai tanuláshoz nem kell több millió forint, vagy szülői könyörgés. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy pl emelt érettségit tegyen (ami többletpont majd). És nem.. továbbra sem kell ahhoz pénz. Én is fakton tanultam az adott tárgyakat emelt óraszámban. Még csak nem is egy budapesti elit gimnázumba jártam mielőtt kezdődne ez a gyanusítgatás.. Aki akar, az tesz érte, hogy jobb helyre kerüljön be. És ez abszolút nem a szülőktől függ meg az anyagi helyzettől, mint írta már itt valaki. Felőlem mindenki oda jár ahova akar, de olyan baromságokat ne állitsunk már, hogy a foszk sokkal nehezebb mint egy alapképzés, meg csúszás nélkül nem lehet elvégezni.

A témàt meg részemről lezárom. Akik a foszkos hallgatókat istenítik, nyugodtan tegyenek fel egy kérdést itt és dicsérgessétek egymást hogy sikerült megtanulni egy darab tételt.

Minden jót!

2018. jún. 6. 11:44
 19/25 A kérdező kommentje:

#17: Ja és azt kihagytam, hogy én nem is azokról írtam akik nem egyetemre járnak. A FOSZK az egyetemen van, csak gagyi. Nem tudom te is miket beszélsz.

Én nem nézem le azt, aki nem egyetemista, hiszen rengeteg olyan szakma van amivel igen jól lehet keresni. Ezzel nincs is probléma, és nem is írtam ilyet sehol. Én az adott képzéssel nem értek egyet amit említettem. Te is értelmezhetnéd jobban a dolgokat mielőtt okoskodsz.

Neked is szép napot!

2018. jún. 6. 11:48
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
A diplomaosztón phd-sok nincsenek azok doktori átadón kapják meg. Az ünnepséggel kapcsolatban az a véleményem hogy mind1 hogy most ott a foszk is. És igen egyetértek egy foszk sem ér magában semmit főleg gazdaságin és a semmit úgy értem hogy az ember célja nem az hogy ugyanazt a motonoton szart csinálja nettó 120ért.
2018. jún. 6. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!