Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most hogy van ez? Mit tennétek...

Most hogy van ez? Mit tennétek a helyemben? A fiam 4 éve osztályelső. Van egy lány az osztályában, akinek az anyja ott tanít, és a fiam osztályfőnökének a barátnője.

Figyelt kérdés

Egy hete írtak egy dolgozatot környezetből, és azt mondta a tanár, hogy ez a dolgozat dönti el, hogy ki lesz idén az osztályelső. Ennek a lánynak 4-es lett a dolgozata, a fiamé ötös.

Ma mondták, meg, hogy mégis a lány lesz az első, mert ő tesiből kitűnő lett, és táncból is.A fiam mindenből kitűnő, de rajzból, tesiből énekből technikából, és táncból "csak" ötös. Hogy lehet az, hogy a tesi és a tánc ötös erősebb egy környezetnél?

Vagy ha igen, akkor miért mondta a tanár, hogy a környezet dolgozat dönti el???!!!

Most a fiam is el van kenődve, és engem is marhára dühít!

2010. jún. 14. 17:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

ki nem szarja le hogy ki az osztályelső...

sose voltam most mégis orvosira járok:d

2010. jún. 14. 17:39
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

szerintem a testnevelés messze a legfontosabb tantárgy, főleg ha megtanítják rendesen karbantartani a testet különböző gyakorlatokkal, a tánc is nagyon szép művészi dolog(kár hogy nem tudok táncolni egyébként)

De ilyenen fennakadni egyébként, hogy emiatt csak osztálymásodik, nem szabad annyira anyámasszonykatonájának nevelni azt a szegény kölyköt, később sokkal nagyobb "pofonokat" is fog kapni az élettől, edződni kell rá.

2010. jún. 14. 17:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ülj le a fiaddal, és mondd el neki, hogy büszke vagy rá, amiért ilyen szép eredményt ért el, mert tudod, hogy megdolgozott érte és megérdemli. Mellesleg, úgy tűnik nem a tantárgyak milyensége, hanem száma alapján döntötték el azt, hogy ki az osztályelső.

Viszont, ne haragudj, de ezen feldühíteni magad óriási hülyeség. Nem tök mindegy, hogy ki az osztályelső? Jó, persze, nagyon szép dolog annak lenni, de ha a fiad ezen elkenődik, akkor mi lesz, ha ennél nagyobb igazságtalanság vagy baj éri majd?

Ne azt tömd belé, hogy igenis ő a legokosabb, és mekkora sérelem esett rajta ezzel, mert annak a következményeképp beképzelt lesz. Mint írtam, dicsérd meg, és magyarázd el neki, hogy nem az a fontos, ki kapja az osztályelső címet, hanem az, hosszútávon mi marad meg a tudásából, na meg hogy ettől még ő nem hülyébb, mint a kislány.

Nem szabad hagyni, hogy ezen problémázzon, mert később csak nagyobbat fog esni.

2010. jún. 14. 17:43
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

"szerintem a testnevelés messze a legfontosabb tantárgy, főleg ha megtanítják rendesen karbantartani a testet különböző gyakorlatokkal"

Ezen jót röhögtem. :D

Hagyjuk mert ezt a testnevelést, egy idióta tantárgy, értelme kb. nulla. Én sportolok rendszeresen, semmi szükségem nincs erre.

2010. jún. 14. 17:59
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
testnevelés azért jó mert a kettes tanuló pistinek is van sikerélménye:D
2010. jún. 14. 18:01
 6/11 anonim ***** válasza:
27%

az hogy a testnevelést a legtöbb helyen ennyire elhanyagolják(vagy viccnek veszik) nagyon nagy hiba,

de hogy tudod mivel kell és hogyan erősíteni a tested, akár eszközök nélkül, sokkal fontosabb, mint hogy tudj 10 életrajzot meg 5 kémia képletet

2010. jún. 14. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kéne ezen ennyire felháborodnod, a gyereknek sem tesz jót. Ennél sokkal nagyobb pofonokat is fog kapni az életben és x év múlva ez lesz a legkisebb problémája. Gondolj bele, ha ennyitől elkeseredik, hogy "csak" osztálymásodik, akkor mi lesz, ha nagyobb csalódás éri? Lelkibeteg lesz?

Egyébként is, nem az a lényeg, hogy ki mit gondol és hogy rangsorolja a gyerekedet, a lényeg, hogy Te büszke legyél rá és ezt ő is érezze.

2010. jún. 14. 18:25
 8/11 A kérdező kommentje:

A technika, a tesi, a tánc, az ének és a rajz olyan tantárgy, amiből ha nincs tehetsége, akkor soha nem lesz ötös. Ezt szerintem hülyeség beleszámolni.

A másik, hogy igen, a tesi egy bizonyos fokig fontos. De az, hogy egy héten 5 tesi van és csak 3 matek, egy kicsit furcsa. Ráadásul az osztályból 4-5 emberkeelég butácska, hogy szépen fogalmazzak.

Akkor miért nem a matekkal foglalkoznak és avval, amit nem tudnak a gyerekek? Miért a tesi ennyire lényeg? Ritka, hogy valaki abból fog megélni. Kevés Ónódi Henriett futkározik manapság. Viszont az már gáz, ha a boltban becsaphatnak, mert nem tudod, mennyi 5x4.

Ez az én véleményem.

2010. jún. 14. 19:00
 9/11 A kérdező kommentje:
És az dühít, hogy átb@szta a gyereket, és ezáltal engem is!
2010. jún. 14. 19:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy nem vagy elég kemény vele, így fogják még sokkal nagyobb csalódások is érni. Nem szabad elkapatni.
2010. jún. 14. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!