Mikor érdemes fellebbezni?
Figyelt kérdés
Nem jutottam be az első helyre. A kiszemelt iskolám még nem tette ki a végleges listát, de mivel a 2.helyre bejutottam, így már tuti, hogy nem vesznek fel. Szerintetek mikor van helye ilyen esetekben a fellebbezésnek?2018. ápr. 21. 05:42
1/7 anonim válasza:
A fellebezésedet nem értem. Fellebezni akkor lehet ha a felvételi eljárás során valami méltánytalanság vagy törvénytelenség történt veled.
Az iskoláknak legkésőbb április 27-ig kell kirakni a felvettek névsorát. Téged felvettek az általad másodiknak rangsorolt suliba. Miért is akarnál fellebezni?
Esetleg méltányossági kérelmet írhatsz a sulinak hogy vegyenek fel. Ezeket nagy százalékban elutasítják. Békélj meg a helyzettel!
2/7 anonim válasza:
Attól függ, melyik iskolák ezek. Melyikek?
3/7 A kérdező kommentje:
Az első helyet fellebbezném meg.
2018. ápr. 21. 08:35
4/7 anonim válasza:
Lehet kérvényezni, hogy pár fővel növeljék az osztálylétszámot - de ha mondjuk 16 főt vesznek fel, te meg a 25 vagy a rangsorban, akkor felesleges a dolog.
5/7 A kérdező kommentje:
129 pontom van abban a gimiben, 130 pontosok bejutottak.
2018. ápr. 21. 17:51
6/7 anonim válasza:
Ebben az esetben próbáld meg. Nem veszíthetsz vele.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást! Ha azon a szóbelin megkapom a max. pontot és nem kevesebbet(egyébként a legtöbb diák megkapta a max. 20 pontot), akkor a 90. helyen lettem volna, amivel bőven bent vagyok.
2018. ápr. 21. 22:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!