Jogász képzés melyik egyetemen jó? Vagy melyiken éri meg elvégezni?
Általában véve mindegyik jó. Természetesen a pestieket szokták dícsérni (ELTE, Pázmány - a kettő között állandó a froclizás: az ELTE versengőbb, a Pázmány hallgatóbarátabb), de a vidéki egyetemekről is sok jót hallottam.
Hogy a tényeknél maradjunk: a HVG szerint oktatói kiválóság szempontjából ME-ÁJK, PTE-ÁJK, PPKE-JÁk a sorrend. Hallgatói kiválóság szerint ELTE-ÁJK, PPKE-JÁK, DE-ÁJK. Nappali tagozatos hallgatói kiválóság szempontjából PTE-ÁJK, SZE-DFK, ME-ÁJK.
Ha nincs összeköttetésed, egy magasabb presztízsűt ajánlanék (pl. ELTE), ha van, akkor a lakóhelyedhez legközelebbit válaszd!
(! A KRE-t csakis akkor, ha nagggyon jó kilátásaid vannak az elhelyezkedésre. ;) )
Károlira járok és viszonylag elégedett vagyok az itt tanító tanárok jó részével, (az egyik római jog tanárt külön kiemelném)
A szakmai gyakorlat és a diploma minősítése számít abban hogy hogyan tudsz elhelyezkedni, elég elavult dolog már h azt vizslassák hogy melyik egyetemen végeztél, képzés szempontjából meg nyilván nekem nincs összehasonlítási alapom hogy a többi egyetemen milyen az oktatás, bár szerintem a jog esetében az egyéni szorgalom a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!