Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt még, akit nem engedtek...

Van itt még, akit nem engedtek el Pestre tanulni?

Figyelt kérdés
Hanem erőltették, hogy a helyi suliban maradjon...
2018. ápr. 5. 11:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Alapképzésre engem sem engedtek Pestre. Most mesterre mégis oda megyek, mert sikerült összegyűjtenem a pénzt a kolira és a megélhetésre. Nem érzem, hogy bármit is veszítettem volna. :) Akkor, 18 évesen haragudtam, de azóta beláttam, hogy tényleg nem volt jogom elvárni, hogy a szüleim finanszírozzák a pesti tanulást.
2018. ápr. 5. 11:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínüleg ennek kőkemény anyagi okai voltak. Ha nem vagy kolis akkor egy szoba bérlése 50000+rezsi+megélhetés, ami alső hangon is min 100 (de inkáb 120-150) ezer forint. Van ennyi pénzük havonta a szüleidnek?
2018. ápr. 5. 12:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem végül beleegyeztek, de nem kifejezetten támogatták. Önmagában nem azzal volt a baj, hogy el kell költöznöm, messze van stb., mert kisvárosban lakom, szóval, ha egyetemen akartam tanulni, akkor az mindenképpen ezzel járt. Inkább anyagi okai voltak. Ki tudták fizetni a budapesti egyetemmel járó költségeket is, volt rá pénz, ugyanakkor lényegesen többe került, mint a közelebbi egyetem, ami még szóba jöhetett. Ami pl. nagy különbség az az utazás és a lakhatás...mivel egyik egyetemen sem volt túl nagy esélye annak, hogy kapok kollégiumot, ezért albérletben kellett gondolkozni és nagyon nagy különbségek vannak...Egy pesti albérlet bérleti díja kb. 100.000-120.000 forint környékén kezdődik, de már sok olyan hirdetést is láttam, ahol egy szobáért is elkérnek 80.000 körüli összegeket, plusz rezsi...Vidéken pedig azért kedvezőbbek az árak. Úgyhogy sokat beszélgettünk erről, próbáltak meggyőzni, hogy inkább válasszam a vidéki egyetemet, de végül azt mondták, hogy ez elsődlegesen az én döntésem legyen, nem akarják nekem megmondani, hogy mit csináljak és válasszam azt, amelyiket én szeretném, ők mindenben támogatnak.
2018. ápr. 5. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!