Ügyvédnek hogy lehet tanulni? Csak egyetemen, vagy már középiskolában is van rá valamilyen szak?
Szia.
Én jogásznak tanulok. 2 évem van még. Azután kell ügyvédjelöltként dolgozni, neten fenn van, hogy hány évig. Összesen azt hiszem 3 év szakmai tapasztalat kell.
Van egy középiskolás lány ismerősöm, aki ügyvéd szeretne lenni szintén. Neki második nyelvként a latint ajánlották a gimnáziumban. Én nem ajánlom, halál felesleges. Nekünk 2 szemeszter latin volt csak, az is a római jog miatt. Bőven elég, nem kell különórákat venni vagy ilyesmi.
Ha tényleg jogász/ügyvéd szeretnél lenni, ajánlom, hogy szeresd a történelmet. :)
Nem rosszindulatból, de első lépésnek elég kitűznöd a felvegyenek az egyetemre azután elég lesz a vizsgáidat túlélni és végül amikor mindet abszolváltad legyen a cél a záróvizsgák abszolválása!
Dicséretes, hogy ügyvéd szeretnél lenni, de még most elképzelésed sincs mennyire rögös út vezet odáig amíg elmondhatod magadról, hogy ügyvéd vagyok!
egy végzős joghallgató!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!