Hol érdemes jogásznak tanulni?
Néztem az idei HVG-rangsort (tudom, hogy valamennyire elfogult):
Itt pl oktatói kiválóságban a Miskolci Egyetem vezet, amin meglepődtem. Azt hallottam, hogy pl az orvosi egyetemekkel ellentétben a jogi karok közt elég nagy különbségek vannak. Mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Melyiket javasoljátok/nem ajánljátok és miért?
Olyat is hallottam, hogy egyes jogi egyetemeken szigorlatok sincsenek például.
Miskolcról azt hallottam, hogy nagyon szívatós....
és az ELTE sem hiszem, hogy egy fáklyásmenet.
Melyik egyetemre gondolsz?
Egyébként köszi, hogy így ismeretlenül megkérdőjelezed a képességeimet egy ártalmatlan, érdeklődő kérdés alapján. :)
Sem orvosi, sem fogorvosi, sem állatorvosi, sem gyógyszerészeti karokkal ne hasonlítsd össze a mezei jogász kamudoktort! Ez kb. olyan, mintha egy Formula-1-es autóversenyzőt hasonlítanál egy taxisofőrrel. Végül is mindkettő vezet (ott meg dr. mindegyik), csak rohadtul nem egy szinten...Mielőtt bárki leállna vitatkozni, írja be a keresőbe, hogy "doctor". Én nem jogászokat látok a képeken...
Hasonlítgasd össze inkább a humán erőforrások meg a kommunikáció szakkal a jogit!
8-aska....tessék:
Szervezeti egység Névcsökkenő sorrend Beosztás Ügyszak kijelölés 1 kijelölés 2
Budapest Környéki Törvényszék Dr. Ábel Kornél tanácselnök gazdasági
Székesfehérvári Járásbíróság Dr. Abért János bíró polgári
Monori Járásbíróság Dr. Ábrahám Judit bíró polgári
Országos Bírósági Hivatal Dr. Ábrahám Márta osztályvezető büntető
Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Dr. Ábrahám Orsolya Csilla bíró munkaügyi
Bonyhádi Járásbíróság Dr. Ábrahám Péter Lajos elnök polgári
Tamási Járásbíróság Dr. Ács Éva bíró polgári
Szekszárdi Törvényszék Dr. Ács Zoltán bíró gazdasági
Dunakeszi Járásbíróság Dr. Acsádi Tímea bíró polgári
Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Dr. Ádámné dr. Szilágyi Eszter bíró munkaügyi
Tiszaújvárosi Járásbíróság Dr. Adámy Tibor elnök büntető
A "kamudoktor" bv bíró előtt is ekkora legyen a szád!
Aki nem ért valamihez vagy hülye elvégezni az ne minősítsen......életedbe nem voltál még jogi egyetem közelében sem!
Bármelyik szakon továbbtanulsz még pár évet egyetem után, megkapod a doktorit! Nem kell hasra esni mezei jogász kamudoktoroktól!
Az igazi doktor, akit angolul "doctor"-nek hívnak. Ezt vagy beismered, vagy nem! Akit te doktor úrnak és doktornőnek nevezel, esetleg "dokinak"! Ezeket a szakokat, amiket felsoroltam az elején, oda kell egy bizonyos agyi kapacitás már az érettséginél is, ami jogira nem igaz! Kisujjamat nem kellett volna megmozdítanom és fel lettem volna véve jogira! Soha nem lesznek/lesztek egy szinten orvosokkal és gyógyszerészekkel, hiú ábrándokba kergetitek magatokat! Ne is álmodj(atok) róla!
Látsz jogi kart? Na ne viccelj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!