Érdemes jogásznak tanulni?
El lehet vele helyezkedni?
Mennyire lehet vele karriert befutni?
Neked megér 7 év tanulást még úgy hogy 90% eséllyel fizetni fogsz a tanulásért?
Megéri hogy 7 évig nem fogsz keresni vagy ha igen akkor is csak a minimálbért?
Elhelyezkedni el lehet és karriert befutni is... de ahhoz kapcsolat kell. Bármilyen peres ügyben inkább a tapasztaltra bízzák a dolgokat így alapból elég rosszul indulsz, de nem lehetetlen. Nem véletlen hogy a legjobb ügyvédek 40-50 felett vannak.
Ha megvan az állami ponthatar és semmi erzeked a real tárgyakhoz akkor megéri.
Ha nem éred el, vagy csak egy kicsit is jó vagy matekból, akkor nem
3-as vagyok.
2008-bán végeztem, 6 évet dolgoztam ügyvédi irodákban, közben meglett a szakvizsga is. Jelenleg jogtanácsos vagyok, 500e nettó körüli fizetésért. Viszonylag kényelmes állás, normál munkaidővel.
Ismerőseim közül sokan vannak, akik ennél sokkal többet keresnek, de nekik a munka az életük. Közigazgatásban ennél kevesebb a fizu, de mondjuk a legjobbakatz
Értem. Budapesten vagy vidéken dolgozol?
Valamint ügyvéd akartál lenni, vagy ott volt lehetőség elhelyezkedni diploma utan? Csak azert kérdem, mert ahogy mondtad 6 ev bojtar utan jogtanácsos lettél inkabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!