Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » HA mesterképzésben (MA) nem...

HA mesterképzésben (MA) nem teljesítek egy tárgyat időben, akkor csúszhatok emiatt egy egész évet?

Figyelt kérdés
Vagy ugyanúgy van mint az alapszakon (BA) hogy háromszor vehető fel egy tárgy. és 9 vizsgalehetőség van. bölcsész vagyok csak nem kell nagyon speciális dolgokra gondolni.
2010. jún. 11. 14:03
 1/4 A kérdező kommentje:
úgyértem hogy a teljesítetlen tárgy miatt tehetnek passzív félévekre.?
2010. jún. 11. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nem teljesítesz egy tantárgyat, akkor amíg azt nem teljesíted, nem veheted fel a ráépülőket, emiatt csúszhatsz, de a többi tárggyal, aminek teljesítetted az előzményeit, azokkal haladhatsz. Tehát az egész azon múlik, hogy az adott tantárgyra mennyi dolog épül.

Ez a kredit-rendszer, ami most már azért egy évtizede így van itthon, ideje lenne kicsit megismerkedni vele.

Ez a minden tárgy háromszor vehető fel, és tárgyfelvételenként max 3szor vizsgázhatsz arra vonatkozik, hogy ha ennyi próbálkozásra sem sikerül teljesítened a tárgyat, akkor kivágnak az egyetemről.

2010. jún. 11. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:

"úgyértem hogy a teljesítetlen tárgy miatt tehetnek passzív félévekre.?"

Az egyetem soha nem fog téged magától passzív félévre rakni, az csak neked egy opció, ha halasztani szeretnéd a tanulmányaidat, pl. egy külföldi ösztöndíj vagy valami más miatt.

Az egyetem két dolgot csinálhat veled, ha kevés tárgyat teljesítesz:

- átrakhatnak fizetősre: ha túl kevés kreditet teljesítesz, és átlag alapján benne vagy az alsó nem tudom hány százalékban, most nem tudom pontosan a feltételeket, de mindenesetre eléggé meg kell "dolgozni" érte, hogy annyira gyengén muzsikálj, hogy átrakjanak.

- megszüntetik a hallgatói jogviszonyodat, magyarán kirúgnak a francba: ez akkor lehet, ha egy szükséges tárgyat 9edjére se tudsz elvégezni (ld. fent), vagy huzamosan nem teljesítesz valami kredit szintet - azt hiszem valami röhejes két egymás utáni aktív félév alatt nem kaparsz össze 30at, vagy valami szintén elég nevetséges szintet kell elbukni.

2010. jún. 11. 15:28
 4/4 anonim ***** válasza:
A legtöbb tárgyat nem hirdetik meg minden félévben, ezért lehet, hogy csúsznál egy egész évet, attól függően, hogy az utolsó évben is lenne-e rá épülő tárgyad. Ezért gondolkozhatsz azon, hogy most passzív félévre mész, és csak utána leszel aktív.
2010. jún. 11. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!