HA mesterképzésben (MA) nem teljesítek egy tárgyat időben, akkor csúszhatok emiatt egy egész évet?
Ha nem teljesítesz egy tantárgyat, akkor amíg azt nem teljesíted, nem veheted fel a ráépülőket, emiatt csúszhatsz, de a többi tárggyal, aminek teljesítetted az előzményeit, azokkal haladhatsz. Tehát az egész azon múlik, hogy az adott tantárgyra mennyi dolog épül.
Ez a kredit-rendszer, ami most már azért egy évtizede így van itthon, ideje lenne kicsit megismerkedni vele.
Ez a minden tárgy háromszor vehető fel, és tárgyfelvételenként max 3szor vizsgázhatsz arra vonatkozik, hogy ha ennyi próbálkozásra sem sikerül teljesítened a tárgyat, akkor kivágnak az egyetemről.
"úgyértem hogy a teljesítetlen tárgy miatt tehetnek passzív félévekre.?"
Az egyetem soha nem fog téged magától passzív félévre rakni, az csak neked egy opció, ha halasztani szeretnéd a tanulmányaidat, pl. egy külföldi ösztöndíj vagy valami más miatt.
Az egyetem két dolgot csinálhat veled, ha kevés tárgyat teljesítesz:
- átrakhatnak fizetősre: ha túl kevés kreditet teljesítesz, és átlag alapján benne vagy az alsó nem tudom hány százalékban, most nem tudom pontosan a feltételeket, de mindenesetre eléggé meg kell "dolgozni" érte, hogy annyira gyengén muzsikálj, hogy átrakjanak.
- megszüntetik a hallgatói jogviszonyodat, magyarán kirúgnak a francba: ez akkor lehet, ha egy szükséges tárgyat 9edjére se tudsz elvégezni (ld. fent), vagy huzamosan nem teljesítesz valami kredit szintet - azt hiszem valami röhejes két egymás utáni aktív félév alatt nem kaparsz össze 30at, vagy valami szintén elég nevetséges szintet kell elbukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!