Állatorvos szeretnék lenni Már nézelődtem a kérdés terén de arra nem találtam választ hogyha nyelv tagozatra megyek az lehet-e jó?
Ha biológiából/kémiából akarsz érettségizni, akkor nem jó a nyelvtagozat.
Márpedig állatorvosira ezek közül kell érettségi.
Igen, emelt biosz és kémia kell, ennek ellenére én csakis a nyelvtagozatot javaslom!
A gimnáziumban az legyen a legfontosabb, hogy megtanulj két nyelvet normálisan! Soha annyi időd és energiád nem lesz erre, mint a gimiben!
Közben az érettségi és a felvételi tárgyakból legyél 4-5, ennyi. Komolyabban elég utolsó év előtti nyáron elkezdeni készülni az emeltekre.
Én is nyelvtagozatról mentem az állatorvosira: egyrészt 40 ponttal többet szereztem, mint ami a ponthatár volt, másrészt a képzés során sem éreztem semmi hátrányát annak, hogy nem tanultam emelt óraszámban bioszt és kémiát (pedig én csak az utolsó évben jöttem rá, hogy ide akarok jönni, szóval a gimi nagy része alatt nem is készültem rá külön. Ha te már előre tervezel, akkor még jobb lehetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!