Hogyan tanuljak németül?
Itthon magamtól tanulom a németet és nagyon szeretnék megtanulni annyira, hogy tudjak társalogni ugyanis Németországban akarok majd dolgozni. De annyira nehéz ez a nyelv! Azt érzem, hogy ez nekem nem fog menni pedig nagyon szeretném :( A neten is ha látok valami német szöveget akkor olyan nekem mintha japán lenne és egy szót sem értek belőle. Akkor szoktam magamnak aztmondani, hogy nekem ez nem fog menni soha az életben:(
Mit tegyek. Hogyan tanuljam a németet??
Ha egyedül nem megy, akkor keress egy tanárt!
Nyelvterületen könnyebben megtanulhatod a nyelvet.
Nézd meg ezt a blogot, igaz, hogy főként angolról van benne szó, de általánosan használható tippeket is ad:
Egy nyelvtanulási projekt tapasztalatai:
Nyelvtanuló kártyák is vannak.
Német szókincs, a leggyakoribb szavakkal.
Ha tudsz angolul, akkor könnyen találsz ingyenes kurzusokat. pl. Germnpod101.com
Van youtube csatorna is, ami német tanulós pl. learn german with Jenny. Ajánlom a Duolingót is, de az is angolról.
Ha csak magyarul értesz, akkor is érdemes szétnézni ingyenes anyagokért.
Illetve nyelviskola is lehet jó, legalább az elinduláshoz
Én németországban dolgozom, nulla nyelvtudással jöttem ki. Nekem ami bevált,hogy gyermek könyveket olvasgattam,mert a nyelvtana és a szavai is egyszerűek voltak (gyermekkönyv alatt a nagyon kicsiknek valóra gondolok,képes könyv,kevés szöveggel)
Nehéz,mert nem vagy nyelvi környezetben,otthonról meg csak magántanár,nyelviskola ami szóba jöhet. Van esetleg barátod aki valamennyire tud németül? Már az is jó lenne,ha elmennétek együtt valamerre (cipőt venni,kajálni) és ott csak németül szólnátok egymáshoz. Nem baj ha nem helyes,de legalább tréningeznéd az agyad a használatára. Valamint csetes szobákban kereshetsz németeket,anno én így tanultam sokat angolul. Német zenéket hallgass és fordíts (toten hosen, rammstein, andreas burani)
Több tippem sajna nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!