Ha a gimnáziumok nem látják a módosított sorrendet, akkor mi értelme van az egésznek?
Csak akkor van értelme a sorrenden változtatni, ha a szándékod változott. Nem fogsz attól jobban vagy kevésbé bekerülni egy adott suliba, hogy hányadikként jelölted.
Évről évre kevesebben kérdezik meg, de azért még él a tévhit, hogy az elsőként jelentkező előnyben van.
Még ha tudná is a gimi a sorrendet (nem tudja), az egyetlen amit tehet, hogy milyen sorrendbe teszi a tanulókat.
Ha Jóskának több pontja van, mint Pistának, akkor Jóskát akarja felvenni, mert jobb tanuló. Ha Pistát előbbre sorolja, azzal nem nyer semmit. Ha Jóska másik suliba is bekerül, és így kiesik, még mindig bekerül Pista. Viszont ha előrébb sorolja, akkor van rá esély, hogy a nála jobb Jóska ne kerüljön be - ez igazából nem érdeke a középiskolának.
Köszi, mentek a zöld kezek!
Viszont tegyük fel, hogy valamilyen okból kifolyólag nem változtatok sorrendet. Vagy mondjuk változtatok, csak aztán meggondolom magam utána. Akkor hogyha mondjuk másodiknak jelöltem az álomsulit, attól még mehetek oda attól függetlenül, hogy nem első helyen van?
Bocsi, valszeg én vagyok ehhez hülye, de ezt a részét nem igazán értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!