Osztályfőnöki pótlék egyoldalú elvétele egyben az of feladatok alól is felmentést ad? Vagy ingyenmunkát várnak?
Ha egy iskolában az eddig adott osztályfőnöki pótlékot elveszik egyoldalú döntéssel, akkor mi a helyzet az osztályfőnöki feladatokkal?
Akkor automatikusan azok is semmisnek tekintendőek? Majd végzi őket az aki pénzt kap érte alapon?
Ugyanis egy iskolában az összes vezetői és osztáylfőnöki pótlékot egyoldalúan elvették. erre jog szerint lehetőségük se lett volna mert ez jogszabályban rögzített pótlék nem önkényesen adható és elvehető.
Mégis elvették.
Kérdésem: ha én ezentúl of feladatok terén egy tollvonást se vagyok hajlandó tenni akkor mit tehetnek velem? Elvenni pénzt nem tudnak mert azt már elvették.
Egyéb?
"ezek szerint 2 osztályt is visz egy tanár majd ezek után van olyan hülye és továbbra is ott dolgozik mert azt se tudja hogyan lehet felbontani határozott idejű szerződést úgy hogy a másik fél megszegte már."
Neked fingod sincs mi megy (egyes) helyeken fingod sincs.
De ha annyira járatos vagy itt egy tesztkérdés: egy tanárnak 26 órával hány százalékos státusz járna a Knt szerint?
Mennyi?
Na itt kap 80%-ot rá....
Na?
"Tesztkérdés: miért nem mond fel a tanár??"
Tesztválasz!!!!! Kérdezd meg őket!!! Kérdez meg azt a tanárt pl itt aki van 20 éves tapasztalattal és 30 órát tart ami bőven 100% feletti óraszám és 80%-ot fizetnek ki neki!!
Kérdezd meg azt a matektanárt aki itt van majdnem 100%-os óraszámmal és 50%-os pénzt kap erre és itt van 10 éve!!
Kérdezd meg azt a konyhást aki teljes munkaidőben itt van és nem kapja meg a minimálbért se mert 4 órában futtatják!!
Nem folytatom de még lenne mit írni.
Egyik se megy el. Egyik se.
Miért nem? LÖVÉSEM SINCS.
El nem tudom képzelni.
De kérdez meg őket. És majd mondd el nekem is!!
"de a munka törvénykönyve már nehéz? :)"
Ide nem az kell hanem a Kjt és a Knt.
Felkészültség zéró.
Kedves kérdező. Ha valóban ilyen problémával küzdesz, azért ne az osztályodat büntesd. Valóban meg kéne kapnod a pénzt, valóban nem jogos ebben a helyzetben az iskola döntése, de attól az iskolavezetőségnek nem lesz rosszabb ha nem jársz be órát tartani. Kijelölnek helyettest, vagy kirúgnak valami mondvacsinált indokkal. De közben ott ül 30 gyerek, aki nem kapja meg a szükséges információkat, nem tud kihez fordulni a problémáival. Emlékszem mi is mindig utáltuk azokat a tanárokat akik nem jártak be az óráikra figyelmeztetés nélkül, mert a mi időnket is pazarolták.
Gimnáziumban volt egy ilyen osztályfőnököm, időnként megsértődött és olyankor nem foglalkozott velünk. Emiatt lemaradtunk csereprogramokról, érettségi-felkészítő kedvezményről, osztálykirándultunk kétszerannyiért rosszabb helyre, ültünk végig végzős évben lyukas 5-6-7. órát mert hátha bejön a 7. órára, lógtak utolsó utáni pillanatokig igazolatlan órák a levegőben amiken bent voltunk csak a szaktanár elcsúszott egy sort a hiányzók írásánál, levelezgethettem külföldi egyetemekkel hogy nem tudom időben leadni a bizonyítványaimat mert nem adta ki időben. Teljes szívünkből gyűlöltük mert ő is olyanok miatt tette keservessé az életünket amiről nem mi tehettünk.
Azt ne felejtsd el hogy lehet hogy neked ez a sokadik osztályod, de ők egyszer járnak iskolába, és fontos lehetőségektől esnek el, akár az életüket is tönkreteheti egy nemtörődöm osztályfőnök. Felelősséggel tartozol az osztályodért, emberileg.
Tökéletesen igaza van a kérdezőnek abban hogy ingyenmunka márpedig nincs.
Én se tennék arrébb egy morzsát se inygen mert miért is tennék.
És ha ez valakinek nem tetszik (diák szülő )akkor majd szépen bemegy az igazgatóhoz és panaszt tesz, csak akkor majd az is kiderül hogy a kedves munkáltató nem fizet ám a munkáért és így egyből más a leányzó fekvése.
Ha a diákoknak baja van ezzel dobják össze az osztályfőnöki pótlékot! Nem egy nagy pénz párezer forint/hó, az 20-30 felé szétdobva semmi.
De gondolom az már nem baba.
Hogy pénzt adjanak ki akkor már egyből nem lesz annyira fontos.
Igaza van. Ingyen semmi se várható el.
Csinálj az aki pénzt kap érte.
Igaza van. Ingyen semmi se várható el.
Csinálja az aki pénzt kap érte.
"Felelősséggel tartozol az osztályodért, emberileg."
A munkáltató meg felelősséggel tartozik a szerződésben és jogszabályban foglaltak kifizetéséért jogilag... erről kb ennyit.
Majd ha az egyik fél teljesíti amit vállalt majd akkor a másik féltől is el lehet várni.
Addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!